Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Libero» παραχώρησε τη Μ. Δευτέρα ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τόνισε ότι στην υπόθεση του «δικεφάλου» του Βορρά και της Ξάνθης έχει φανεί πια ότι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό,ενώ μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι ακόμα και να απορριφθεί η έφεση και να ισχύσει η αφαίρεση βαθμών, αυτή δεν γίνεται να μεταφερθεί στην επόμενη σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπαλτάκος:

Για το αν αναμένεται μέσα στην εβδομάδα η απόφαση της Εφέσεων: «Επειδή δεν υπάρχουν αγώνες, δεν υπάρχει και πίεση για την απόφαση. Αν δεν βγει κι αύριο, δεν νομίζω να βγει μετά από τη Μ. Τετάρτη, θα πρέπει να πάει μετά τις 19 του μήνα. Έτσι φαντάζομαι. Δεν υπάρχει πληροφόρηση».

Για τις δηλώσεις του Αυγενάκη στον Libero για το πόρισμα: «Δύο φορές είπε εμμέσως πλην σαφώς, ότι τα πορίσματα της Επιτροπής δεν είναι δεσμευτικά. Είπε ότι άλλοι βγάζουν τις αποφάσεις. Και τη δεύτερη φορά είπε ακριβώς το ίδιο, ότι τα πορίσματα δεν έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα. Αυτό είναι το κεντρικό νόημα των όσων είπε στην εκπομπή σας την Παρασκευή. Αυτός που έγραψε το λόγο του Πρωθυπουργού, γνωρίζει καλά νομικά. Και ο κ. Αυγενάκης ακολούθησε αυτά που είπαν οι Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης. Αυτό έπρεπε να κάνει και το έκανε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα μέλη της Επιτροπής: «Εγώ διαφωνώ τελείως με το αμισθί. Δεν μπορείς να βρεις κάποιον να έχει τα προσόντα. Πρέπει οι άνθρωποι που βρίσκονται στις Επιτροπές αυτές να είναι έμμισθοι. Σε αυτό έχει δίκιο ο Αυγενάκης. Δυσκολεύεσαι να βρεις κάποιον ικανό, σε αυτές τις συνθήκες. Δεν έχω παρακολουθήσει αυτή την Επιτροπή, αλλά για να το λέει αυτό ο Αυγενάκης δεν έχω λόγο να πω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα».

Για το τάιμινγκ της απόφασης: «Δε δικαιολογείται μία Επιτροπή που ασχολείται με τον αθλητισμό να λέει ότι δεν ήξερε τι ώρα είναι το παιχνίδι. Σίγουρα, μία απόφαση για υποβιβασμό δεν μπορεί να βγει την ώρα του αγώνα. Μπορεί να γίνουν σοβαρά επεισόδια θεωρητικά. Ο Αυγενάκης το παραδέχθηκε σωστά, ότι ήταν λάθος αυτό».

Για τη στάση μελών της Επιτροπής: «Νομίζω ότι τα μέλη μίας επιτροπής που θέλει η ίδια να λέει ότι έχει δικαιοδοτικό χαρακτήρα δεν κάνουν δηλώσεις. Έχετε δει να κάνει εφέτης δηλώσεις; Αυτός που δικαιοδοτεί εκφράζεται με το κείμενό του, δεν κάνει δηλώσεις. Εκπλήσσομαι θετικά που το παραδέχθηκε και ο Αυγενάκης. Δεν πρέπει να κάνουν δηλώσεις».

Για το αν υπάρχει αλλαγή στάσης από Αυγενάκη, Κούγια και Ολυμπιακό: «Για να πάρουμε τον Αυγενάκη πρώτα από όλα, μπορεί να είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που δεν είναι τόσο γνωστό στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν είναι τυχαίος για τη ΝΔ, κατάφερε να κερδίσει τον Κεφαλογιάννη στις εκλογές πριν από μερικά χρόνια. Αυτό προκάλεσε κατάπληξη στη ΝΔ. Είναι άνθρωπος πολύ ισχυρού χαρακτήρα και νομίζω αιφνιδιάστηκε από τα γεγονότα. Ίσως δεν τα εκτίμησε σωστά στην αρχή.

Αυτό αντιλαμβάνεται τώρα. Ξέρει ότι θα κουβαλάει πολιτικό στίγμα σε όλη τη ζωή του, αν μείνει αυτή η ποινή. Για μένα ήταν έκπληξη όταν μπήκε Υφυπουργός Αθλητισμού. Δε θα έπρεπε να είναι στη θέση αυτή, θα έπρεπε να είναι ένα πρόσωπο πρώτης γραμμής. Δε νομίζω ότι θέλει να κουβαλάει το στίγμα μίας “Αυγενάκειας Επιτροπής” και όσα δικαιολογημένα ειπώθηκαν. Δε μου κάνει εντύπωση η στάση του και τη θεωρώ λογική.

Για τον Κούγια, δε θα ήθελα να τον κρίνω. Δεν θέλω να πω οτιδήποτε. Με ξέρει πολλά χρόνια, τον ξέρω κι εγώ. Άλλο στιλ έχει ο καθένας και δε θα ήθελα να πω κάτι. Εκείνο το οποίο έγινε, όποια κι αν είναι η απόφαση, είναι ότι ο κόσμος κατάλαβε μετά από μεγάλο διάστημα τη μεγάλη αλήθεια. Που είναι πολύ απλή. Δεν μπορεί κάποιος που αγοράζει βοηθητικά γήπεδα μίας ΠΑΕ που προπονούνται οι έφηβοι, να διοικεί την ΠΑΕ. Αυτό είναι το κεντρικό νόημα. Τι ενδιαφέρει τον καθένα τι έκανε ο Καλπαζίδης και που βρήκε τα λεφτά; Πως μπορείς να πεις ότι αγοράζω βοηθητικά μίας ΠΑΕ που ανήκει στον Συγγελίδη και θα τα ελέγχω όλα;».

Για το αν επηρεάστηκε ο ΠΑΟΚ: «Αυτό που έχω πει και άλλη φορά, είναι ότι όταν ο παίκτης ακούει τον μάνατζερ του να του λέει ότι να ξέρεις ότι η ομάδα υποβιβάζεται και να δούμε τι θα κάνουμε το επόμενο καλοκαίρι, δεν μπορεί να μπει και να παίξει. Έχω ζήσει αποδυτήρια και σας λέω το εξής. Είχαν βγει τα site του Ολυμπιακού με μεγάλους τίτλους για υποβιβασμό.

Αυτό το βλέπει ο μάνατζερ και παίρνει τον παίκτη. Αυτή είναι η δουλειά του. Το μυαλό του παίκτη, φεύγει από το γρασίδι. Εγώ είπα ότι οι παίκτες επηρεάστηκαν. Η λεπτομέρεια παίζει ρόλο. Εγώ έχω δει αγώνες του ΠΑΟΚ στην Τούμπα πολλά χρόνια. Στην τηλεόραση βλέπεις ένα ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί. Δεν το είδα αυτό στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν υπήρχε αυτό πουθενά».

Για την επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ: «Είναι η νοοτροπία πρωτίστως των παραγόντων που το εμποδίζει αυτό. Υπάρχει μία καχυποψία ότι αν δεν έχω εγώ δύναμη, θα έχει ο άλλος. Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος. Πρέπει κάποτε να πει κάποιος ότι εγώ δεν το κάνω αυτό. Ο Βαρδινογιάννης προσπάθησε να το κάνει αυτό και ξέρετε ποιο είναι το αποτέλεσμα για αυτόν. Και μιλάμε για έναν οικονομικό κολοσσό».

Για την αφαίρεση βαθμών και το αν υπάρχει πιθανότητα να μεταφερθεί στην επόμενη χρονιά: «Και οι δικαστές γνωρίζουν ότι αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα είναι μετά τις 15 του Μαΐου. Μία επιλογή που κάνει το Εφετείο είναι να πει απορρίπτω την έφεση. Τότε μένει η πρωτόδικη απόφαση και λέει με σαφήνεια ότι επιβάλλεται η ποινή από την τρέχουσα περίοδο 2019-20. Αν δεν κάνω λάθος, έχει επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Αν τώρα κάποιος θέλει να το μεταφέρει στην επόμενη σεζόν, αφού ήδη έχει επικυρωθεί η βαθμολογία, δεν γίνεται.

Δεν μπορεί να κάνει χειρότερη τη θέση του πειθαρχικά διωκτέου το Εφετείο. Ο Ολυμπιακός το έχει ζητήσει, αλλά εμείς είπαμε στη Δευτεροβάθμια ότι από την Αναγέννηση και μετά, αυτό δεν έχει γίνει ποτέ. Δε γίνεται να χειροτερεύσει η θέση του κατηγορουμένου. Θα έπρεπε να κάνει έφεση ο αθλητικός εισαγγελέας, αλλά αυτό ούτε προβλέπεται, ούτε έγινε. Η μόνη περίπτωση, είναι να έρθει το Εφετείο και να πει ότι δέχομαι τυπικά την έφεση, κρατάω και δικάζω την υπόθεση κατ’ ουσίαν.

Η ποινή θα είναι κατώτερη ή θα μείνει η ίδια. Υπάρχει μία τρέχουσα αγωνιστική περίοδος και κανείς δεν ξέρει αν θα λήξει. Είναι ξεκάθαρος ο νόμος. Για αυτό το λόγο, είπαμε ότι θα πρέπει η υπόθεση να πάει στον αθλητικό δικαστή. Να πει για παράδειγμα το δικαστήριο ότι εγώ δικάζω φέτος, το πρωτάθλημα δεν έχει λήξει και τη βάζω την ποινή για του χρόνου, δεν γίνεται».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Το διάστημα αυτό που είμαι στον ΠΑΟΚ, για τη δίκη αυτή, για τον κ. Σαββίδη δύο πράγματα έχω να πω. Είναι ξεκάθαρο σε κάθε Έλληνα ότι ο άνθρωπος αυτός έχει βοηθήσει ιδιαίτερα την περιοχή σας. Φέρνει χρήματα από το εξωτερικό και επενδύει στην Ελλάδα. Για αυτό και μόνο, πρέπει να τον χειροκροτήσουμε και να του βγάλουμε το καπέλο. Για το επιχειρηματικό κομμάτι μιλάω.

Για τον ΠΑΟΚ, αυτό που ξενίζει στην Αθήνα, είναι ότι η Θεσσαλονίκη δεν είχε ποτέ έναν τόσο μεγάλο παράγοντα που να έχει ομάδα και media. Αυτό είναι κάτι, που εγώ προσωπικά το βλέπω με συγκίνηση, γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Είναι και η Θεσσαλονίκη και ιστορικά η Θεσσαλονίκη προηγείται της Αθήνας. Υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει μία ομάδα και έχει και media. Πως διοικεί τον ΠΑΟΚ, δεν το γνωρίζω, γιατί δεν το έχω ζήσει. Αυτή είναι η άποψη μου για τον Σαββίδη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης