«Σφίγγα» όσον αφορά τις μετεγγραφές, ενόψει της περιόδου του Ιανουαρίου εμφανίστηκε ο Xουμπ Στέφενς στη συνέντευξη Τύπου, μετά την νίκη με 3-0 σκορ του ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού.

«Να περιμένετε εκπλήξεις στις μεταγραφές» αρκέστηκε να αναφέρει ο Ολλανδός τεχνικός, κάνοντας και σχετική πλάκα περί Μέσι και Ρονάλντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά το σημερινό παιχνίδι ο Στέφενς εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και τη νίκη επί των Βοιωτών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέφενς στη συνέντευξη Τύπου:

«Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι, γιατί ο Λεβαδειακός παίζει αμυντικά και σε τέτοια ματς θέλεις φρέσκους παίκτες. Οι δικοί μας, όμως, είναι κουρασμένοι και αυτό είναι λογικό. Στο τέλος όμως κερδίσαμε 3-0 και είμαστε όλοι ικανοποιημένοι με αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πως εξηγεί ότι ο ΠΑΟΚ έβαλε δύο γκολ στα τελευταία δέκα λεπτά παρόλο που οι παίκτες είναι κουρασμένοι: «Η εξήγηση είναι ότι βάλαμε σε κάποιο σημείο στο ματς φρέσκους παίκτες. Αυτοί όπως για παράδειγμα ο Βούκιτς δεν θα μπορούσαν σήμερα να παίξουν για 90 λεπτά. Γιατί ο Βούκιτς έπαιξε τα δύο προηγούμενα ματς και ο ίδιος μου είπε κόουτς καλύτερα σήμερα να με αφήσεις στον πάγκο. Όταν μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν παίκτη σαν τον Βούκιτς παίρνεις πολλά σε ποιότητα».

Για το αν είναι πρόβλημα που έπαιξαν δύο αριστεροπόδαροι στο κέντρο της άμυνας: «Είναι το ίδιο σαν να παίζεις με δύο δεξιοπόδαρους, δεν υπάρχει διαφορά και νομίζω ότι παίξαμε καλά».

Για τις εμφανίσεις του Στοχ και το γεγονός ότι έχει να σκοράρει καιρό: «Αυτό είναι μία συζήτηση παίκτη-προπονητή που δεν θα ήθελα να το βγάλουμε στις εφημερίδες. Πρέπει να τον βοηθήσουμε και δεν είναι πάντα εύκολο να υποστηρίξεις ένα παίκτη. Συν τοις άλλοις δεν είναι και από την φύση του σκόρερ, όμως εμείς πρέπει να του δώσουμε την αυτοπεποίθηση που του χρειάζεται».

Για τη διακοπή που ακολουθεί: «Είναι θετικό κατ΄αρχήν το γεγονός ότι θα ξεκουραστούμε. Είναι μικρές διακοπές βέβαια και δεν είναι ακριβώς διακοπές γιατί δώσαμε και εργασία για το σπίτι. Ελπίζω οι παίκτες να γυρίσουν φρέσκοι και αυτές τις μέρες να απελευθερώσουν το μυαλό τους».

Για τα μεταγραφικά: «Τον Ιανουάριο, τώρα είναι Δεκέμβριος. Είναι καλή περίοδος τώρα για εκπλήξεις, θα δούμε τι θα έρθει».

Για το αν τον εκνευρίζει που οι περισσότεροι στέκονται στο ακυρωθέν γκολ του Λεβαδειακού παρά στη νίκη του ΠΑΟΚ: «Όχι δεν με εκνευρίζει. Ξέρω ότι οι διαιτητές πολλές φορές παίρνουν αποφάσεις που άλλοτε με νευριάζουν και άλλοτε με ικανοποιούν. Ο επόπτης είδε οφσάιντ εγώ δεν μπορώ να έχω άποψη. Αλλά το παιχνίδι ήρθε 3-0, θα ερχόταν 3-1. Αλλά είναι καλό που κάποιοι άνθρωποι αντιδρούν και κάποιοι από αυτούς δεν είναι στη Θεσσαλονίκη».

Για το πόσους νέους παίκτες περιμένει τον Γενάρη: «Μπορώ να πω και ονόματα… αν θέλετε. Τον Μέσι… (σ.σ. γέλια)»

Για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο: «Στο κέντρο της άμυνας είμαστε καλά, ένας από τους καλύτερους μας παίκτες έπαιξε εκεί σήμερα, θα γυρίσουν και οι Βίτορ, Κατσουράνης, οπότε είμαστε καλυμμένοι. Ο Παπαδόπουλος είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά επέστεψε τώρα από τραυματισμό και χρειάζεται λίγο χρόνο. Πιστέψτε με ότι οι παίκτες που είπα πριν δεν είναι στη λίστα… (σ.σ γέλια). Πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τους υπάρχοντες παίκτες».

Για το αν θα ήταν ικανοποιημένος αν ο ΠΑΟΚ τελείωνε με άλλους 39 βαθμούς τον δεύτερο γύρο: «Θα ήμουν χαρούμενος, αλλά δεν θέλω να ξαναδώ 0-0 στην έδρα, όπως με τον Απόλλωνα Σμύρνης ή την ήττα από τον Παναιτωλικός και εμφάνιση όπως αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι πόντοι που έχουμε πάρει είναι καλή συγκομιδή».

Για το αν θα είναι και για τον ίδιο έκπληξη οι μεταγραφικές κινήσεις: «Νομίζω όχι για μένα, αυτό το κάνουμε όλοι μαζί. Θα είναι έκπληξη για εσάς, εμείς κάνουμε την δουλειά όλοι μαζί».

Για το ποιον εννοούσε όταν είπε ένας από τους καλύτερους μας παίκτες επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας, τον Κατσικά ή τον Τζαβέλλα: «Σας αφήνω να αποφασίστε εσείς».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης