Μακριά από τις νίκες για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι έμεινε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση του Παναιτωλικού στην Τούμπα.

Η ομάδα του Τούντορ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με τους Αγρινιώτες, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League και έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αμυντικούς προσανατολισμούς μπήκε στον αγώνα ο Παναιτωλικός και οχυρωμένος εξ αρχής στην περιοχή του, δεν άφηνε πολλά περιθώρια δράσης στους γηπεδούχος, εκμεταλλευόμενος μάλιστα και την ατολμία αυτών.

Ο ΠΑΟΚ με δυο φορ περιοχής, τους Αθανασιάδη και Μπερμπάτοφ, ήγειρε από την αρχή αξιώσεις για παιχνίδι πρωτοβουλίας και επιθετικού προσανατολισμού, αλλά στο μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης δεν ήταν ικανός να απειλήσει την εστία του Κυριακίδη.

Ο αργός ρυθμός του παιχνιδιού, που επιβλήθηκε από τους Αγρινιώτες τους διευκολύνει και ο ΠΑΟΚ επιχειρεί από τα πλάγια χωρίς ολοκληρωμένες ενέργειες να απειλήσει την εστία του Παναιτωλικού.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν περιορίζονται στο αμυντικό παιχνίδι και με αντεπιθέσεις προσπαθούν να πλήξουν το τέρμα του Γλύκου. Σε μια φάση μάλιστα στο 28′ ο Γκολάσα ανακόπτει σωτήρια τον Κάπελ πριν αυτός μπει στην περιοχή του ΠΑΟΚ καθ΄πως έτρεχε ακάθεκτος.

Στο 38΄ ο Γλύκος σώζει την εστία του σε ένα μακρινό σουτ του Μύγα από 60 μέτρα, που δεν σκόπευε την εστία του ΠΑΟΚ αλλά ο αέρας με την δύναμη του την έστειλε σαν σφαίρα από μακριά κατ’ ευθείαν για τα δίχτυα αλλά η αντιληπτική ικανότητα του γκολκίπερ αποσόβησε τον κίνδυνο με απόκρουση ακροδακτύλων σε κόρνερ.

Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον ΠΑΟΚ να πλησιάζει στο γκολ για πρώτη φορά ουσιαστικά στον αγώνα στο 58′ όταν από καλή συνεργασία Μακ-Πέλκα, το σουτ του τελευταίου από το ύψος του πέναλτι κοντράρει στα σώματα και απομακρύνεται.

Ο ΠΑΟΚ διατηρώντας αγωνιστική και τεχνική υπεροχή πλησιάζει ολοένα και απειλητικότερα στην εστία του Κυριακίδη χωρίς όμως να φτάνει στο γκολ. Στο 78′ με τον Πέλκα πλησιάζει στο γκολ, αλλά το τελικό σουτ περνάει μόλις πάνω από τα γκολπόστ και στο επόμενο λεπτό ο Μπερμπάτοφ από άριστη θέση σουτάρει άστοχα χάνοντας μια κορυφαία ευκαιρία.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πάουλο βρέθηκε μπροστά στην ευκαιρία του αγώνα για να “κλέψει” και τη νίκη ο Παναιτωλικός, αλλά κλείστηκε μπροστά από τον Γλύκο και ο Μαλεζάς πήρε την ευκαιρία να αποκρούσει σώζοντας την ομάδα του από μια μεγαλύτερη και πιο οδυνηρή έκπληξη.

Με το “λευκό” 0-0 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση και τον Παναιτωλικό να φεύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα του ΠΑΟΚ ο οποίος μένει για 4ο συνεχές παιχνίδι σε Ελλάδα και Ευρώπη χωρίς νίκη.

Κίτρινες:
Κίτσιου, Πέλκας, Ροντρίγκες – Παπουτσογιαννόπουλος

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ):
Γλύκος, Τζιόλης, Μαλεζάς, Σκόνδρας, Ροντρίγκες, Κίτσιου (71′ Μυστακίδης), Γκολάσα (85′ Ζάϊρο), Κάτσε, Μακ, Μπερμπάτοφ, Αθανασιάδης (55′ Πέλκας)

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης):
Κυριακίδης, Μαρτίνεζ, Κούσας, Παπουτσογιαννόπουλος (32′ Ρουσκουγέδα- 90’+ Κόρσιενς), Μύγας, Πάουλο, Μάκος, Βάρντα, Βιγιαφάνεζ (79΄Κουτρομάνος), Καπέλ, Μαρκόφσκι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης