O ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Εργοτέλη την Τετάρτη στην Τούμπα, ωστόσο με λυτρωτή τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, επικράτησε με 1-0 των Ηρακλειωτών, στο ντεμπούτο του Γιώργου Γεωργιάδη στον πάγκο του «δικεφάλου» του Βορρά.

Ο Έλληνας φορ πέρασε ως αλλαγή στο 71ο λεπτό και 13 λεπτά αργότερα έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για την ομάδα του, χαρίζοντάς της το πολύτιμο «τρίποντο».

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ντεμπούτο του Γιώργου Γεωργιάδη στον πάγκο του (σ.σ.: ο νέος προπονητής αποδοκιμάστηκε από την κερκίδα) ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 2ο λεπτό «άγγιξε» το 1-0, όταν ο Μακ με δυνατό βολέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να ψάχνουν το γρήγορο γκολ, δημιουργώντας ακόμα μία καλή στιγμή τρία λεπτά αργότερα με το άστοχο πλασέ από κοντινή απόσταση του Αθανασιάδη, ωστόσο ακολούθως οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι ο ΠΑΟΚ αρκέστηκε να ψάχνει το γκολ κυρίως με στημένες φάσεις (κόρνερ και φάουλ) με τα σουτ στο 44′ και στο 45′ των Νεμπόα (άστοχο) και Αθανασιάδη (μπλόκαρε ο Καβουσάκης) να είναι οι καλύτερες φάσεις για τον ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά του πρώτου 45λεπτου.

Στο 49ο λεπτό κεφαλιά του Περέιρα απέκρουσε ο Καβουσάκης, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Εργοτέλης έκανε την πρώτη απόπειρα να γίνει επικίνδυνος, με τον ταχύτατο Ολαϊτάν να φεύγει στην αντεπίθεση, αλλά ο αμυντικοί των γηπεδούχων πρόλαβαν και τον περιόρισαν.

Στο 56′ σουτ του Τζανακάκη για τον Εργοτέλη από καλή θέση έδιωξε σε κόρνερ ο Ιτάνζ, ενώ στο 66′ ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στον αγώνα όταν ο Περέιρα στρώνει μέσα στην περιοχή στον Αθανασιάδη που προσπαθεί να την στείλει στα δίχτυα, αλλά με υπερένταση ο Τζανακάκης σώζει πάνω στη γραμμή.

Για να φτάσουμε στο 83ο λεπτό, οπότε και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με δυνατό σουτ του Παπαδόπουλου, ο οποίος «φλέρταρε» και με το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις, όταν σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Καβουσάκη.

Κίτρινες: Σκόνδρας, Παπαδόπουλος / Μποέ, Γκορκς, Σολάρι

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρικάρντο Κόστα (81΄ Παπαγιαννόπουλος), Βίτορ, Ρατς (42΄ Κωνσταντινίδης), Τζιόλης, Νομπόα, Μακ, Γκολάσα, Περέιρα (71′ Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης.

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάννης): Καβουσάκης, Πίτσος, Λουβιόν, Γκορκς, Τζανακάκης, Γκέντζογλου (88΄ Σολάρι), Μποέ Καν, Χαντί (72′ Κάλε), Χαλκιαδάκης, Ουλά, Ολαϊτάν (67΄ Τζίλας).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης