Η πρώτη συμμετοχή του ΠΑΟΚ σε ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος ήταν στην διοργάνωση της σεζόν 1931-32. Τη συγκεκριμένη στιγμή μας θυμίζει η επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου του Βορρά», το οποίο γράφει:

«Η πρώτη συμμετοχή του ΠΑΟΚ σε ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος ήταν στην διοργάνωση της σεζόν 1931-32, χρονιά κατά την οποία η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποπειράθηκε για πρώτη φορά να εισάγει τον θεσμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναμετρήσεις δεν έγιναν παράλληλα με το πρωτάθλημα όπως γίνονται στη σύγχρονη εποχή και η πειραματική εκείνη διοργάνωση ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε πριν καν ριχτούν οι ομάδες στη μάχη του πρωταθλήματος! Είναι χαρακτηριστικό πως ο τελικός έγινε στις 8 Νοεμβρίου 1931 (ΑΕΚ – Αρης 5-3), ενώ ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την ΑΕΚ σε αναμέτρηση νοκ άουτ που έγινε στην Αθήνα.

Το εναρκτήριο παιχνίδι για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος για τον ΠΑΟΚ ήταν με τον Μελιτέα, το οποίο διεξήχθη στο γήπεδο του Αρη, όπου ο Δικέφαλος επικράτησε του αντιπάλου του με 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Παπαϊορδανίδη και ένα του Λαζάρου.

Στα προημιτελικά ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Ηρακλή στο γήπεδο του “γηραιού”. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο λεπτό με τον Ασκεπίδη, ενώ η άμεση απάντηση ήρθε με τον Παπαϊορδανίδη στο 2′.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 7′ ο Χαρίστου έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ τον Ηρακλή, ο οποίος όμως δεν άντεξε απέναντι στην ανωτερότητα ου ΠΑΟΚ στο β’ ημίχρονο. Ο Δικέφαλος ισοφάρισε με σουτ του Κωνσταντινίδη στο 55′, ενώ τη νίκη – πρόκριση στον ΠΑΟΚ χάρισε ο κεντρικός επιθετικός Μπιμπλής.

Ο ημιτελικός τον έφερε απέναντι στην ΑΕΚ, την οποία αντιμετώπισε όπως και τους προηγούμενους αντιπάλους του εκτός έδρας… Η ΑΕΚ προκρίθηκε στον τελικό με τα γκολ των Ηλιάσκου, Μούγκρα, ενώ για τον ΠΑΟΚ είχε ανοίξει το σκορ ο Παπαϊορδανίδης. Για τον ΠΑΟΚ είχαν αγωνιστεί σε εκείνον τον ημιτελικό οι Χαλκιάς, Παπαδόπουλος, Μαύρος, Πάγκαλος, Βλάχου, Πανίδης, Παπαϊορδανίδης, Κωνσταντινίδης, Μπιμπλής, Λαζάρου και Καβουρματζής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης