Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Το σκορ άνοιξε στο 29’ ο Σφιντέρσκι, ενώ ακολούθησαν τα τέρματα των Πέλκα (61’) και Λάμπρου (79’). Ο Αστέρας, που αγωνίστηκε από το 64’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σουάρες, μείωσε στο 84’ με τον Μαρκ Φερνάντεθ.

Με τον ΠΑΟΚ στην επίθεση ξεκίνησε η αναμέτρηση της Τούμπας, όμως στο 14′ ήταν ο Αστέρας που απείλησε την εστία των γηπεδούχων. Από λάθος του Ντόουγκλας ο Λουίς Φερνάντεθ έκανε το σουτ που απομακρύνθηκε σε κόρνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 25′ με κεφαλιά του Ίνγκασον σε κόρνερ του Βιεϊρίνια. Η μπάλα έφυγε άουτ και αυτή ήταν η πρώτη καλή προσπάθεια των γηπεδούχων στο άνευρο γενικά ξεκίνημα τους. Αυτή ήταν η προειδοποίηση για το γκολ που ήρθε στο 29′. Από φάουλ που εκτελέστηκε με πρωτότυπο τρόπο η μπάλα έφθασε στην περιοχή του Αστέρα όπου ο Σφιντέρσκι δεν ήταν πρόθυμος να σπαταλήσει την ευκαιρία. Με γυριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για να γίνει το 1-0, που όμως καθυστέρησε πέντε λεπτά να “μετρήσει”, μετά τον διεξοδικό έλεγχο του VAR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα της Τρίπολης συνέχισε να διεκδικεί το καλύτερο και στο 38′ σουτ του Μαρκ Φερνάντεθ πέρασε ελάχιστα άουτ. Κοντά σε ευκαιρία βρέθηκε στο 42′ και ο Μπόρχα Φερνάντεθ σουτάροντας στα ύψη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε επίσης επιθετικά αλλά ήταν και ευνοημένος από το VAR αφού ο Πέλκας πέτυχε το 2-0 στο 61″ με κοντινό σουτ κι ενώ ο βοηθός αρχικά το ακύρωσε σαν οφσάιντ.

Στο 64′ ο Σοάρες ανέτρεψε τον Σφιντέρσκι είδε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε και το πέναλτι που αρχικά υποδείχθηκε, ανακλήθηκε με απόφαση του… VAR. Στο μεταξύ η δεύτερη κίτρινη του Σουάρες μετατράπηκε σε απευθείας κόκκινη.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε επιθετικά και στο 79′ ο Λάμπρου από ασίστ του Μίσιτς πέτυχε το 3-0 σε αποθέωση, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο.

Στο 84′ ο Μάρκο Φερνάντεθ πέτυχε γκολ για τον Αστέρα, από κοντά που αρχικά ακύρωσε ο διαιτητής και ο varιστας Παπαπέτρου ανασκεύασε με νεότερη εκτίμηση.

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-1 (PAOK TV)

Γκολ: 29′ Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ), 61′ Πέλκας (ΠΑΟΚ), 79′ Λάμπρου (ΠΑΟΚ), 84′ Μαρκ Φερνάντεθ (Αστέρας)

Κίτρινες κάρτες: Ντόουγκλας – Ριέρα

Κόκκινες κάρτες: 64′ Σουάρες

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μάτος, Ντόουγκλας, Μαουρίτσιο (80′ Εσίτι), Πέλκας (61′ Πέλκας), Λημνιός, Μίσιτς, Σφιντέρσκι (69′ Άκπομ).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Ορτέγκα, Σουάρες, Ματρικάρντι, Κώτσιρας, Σίτο (66′ Ριέρα), Μπόρχα Φερνάντεθ (77′ Μπελόκ), Βαλιέντε, Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ (69′ Πασαλίδης), Χαουρέγκι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης