Η Ξάνθη επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο ματς ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως στα ημιτελικά προκρίθηκε ο «Δικέφαλος του Βορρά», αφού είχε επικρατήσει 2-1 στο πρώτο ματς. Το γκολ του αγώνα σημείωσε στο 64’ ο Χαμζά Γιουνές. Η Ξάνθη ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε στο τέλος ο Σλοτάνι.

Μετά από ένα μέτριο ματς, η πρώτη σημαντική φάση της αναμέτρησης έγινε στο 40΄, όταν από σέντρα του Κίτσιου, ο Πέλκας έπιασε ανάποδο ψαλίδι που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Ζίφκοβιτς. Η Ξάνθη «απάντησε» στο 43΄ όταν ο Καρασαλίδης κέρδισε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε απέναντι στον Γλύκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυναμικά και στο 47΄ ένα δυνατό σουτ του Κουλούρη κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίφκοβιτς. Τελικά η ομάδα που άνοιξε το σκορ ήταν η Ξάνθη. Στο 64΄ ο Χαμζά Γιουνές πέρασε με απευθείας εκτέλεση φάουλ την μπάλα πάνω από το πολυπρόσωπο τείχος και νίκησε τον Γλύκο, σημειώνοντας το 0-1.

Στο 80΄ μια κεφαλιά του Βασιλακάκη από κόρνερ πέρασε άουτ και η Ξάνθη δεν μπόρεσε να σημειώσει ακόμα ένα γκολ που θα της έδινε την πρόκριση. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 89΄ με σουτ του Μπίσεσβαρ, όμως το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος.

ΠΑΟΚ – Ξάνθη 0-1 (COSMOTE SPORT 3)

Γκολ: 64′ Γιουνές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες κάρτες: Βαρέλα, Μπίσεσβαρ – Μεχία, Σολτάνι, Καρασαλίδης

Κόκκινες κάρτες:
90′ Σολτάνι

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς):
Γλύκος, Κίτσιου (69′ Μάτος), Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος, Μυστακίδης, Πέλκας (62′ Μπίσεσβαρ), Κουλούρης (85′ Πρίγιοβιτς).

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου):
Ζίβκοβιτς, Σιλά, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Μεχία (71′ Ντε Λούκας), Λάζιτς (61′ Τριάδης), Πιτσέλι (61′ Βασιλακάκης), Σολτάνι, Γιουνές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης