Μπορεί να ο ΠΑΟΚ να βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Μακάμπι, μπορεί να αστόχησε σε δύο πέναλτι, όμως στο τέλος κέρδισε. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πάγωσε με τα γκολ των Ντλόβου (13’) και Γκολάσα (21’), όμως με τον Βίτορ μείωσε στο 35’. Στο 39’ ο Στοχ έχασε πέναλτι, στην εξέλιξη της φάσης ο Νίνης είχε δοκάρι, όμως μετά το κόρνερ ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ ισοφάρισε. Το 3-2 δεν έγινε στο 43’, αφού ο Στοχ έχασε δεύτερο πέναλτι, όμως στο 66’ ο Σαλπιγγίδης νίκησε τον Σαράνοφ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ με αυτή τη νίκη βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου με επτά βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Άλκμααρ με πέντε, μετά το εκτός έδρας 1-1 με την Σαχτέρ Γκαραγκάντι.

Ειδικότητα στις ανατροπές έχει αποκτήσει ο ΠΑΟΚ. Μετά το come back κόντρα στην Σαχτέρ Γκαραγκάντι ο «Δικέφαλος» τα έφερε… Τούμπα ξανά και κέρδισε 3-2! Όλα τα… λεφτά του αγώνα ήταν το πρώτο 45λεπτο. Εκεί οι Ισραηλινοί εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια των Θεσσαλονικέων. Στο 13’ ο Ντλόβου εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κατσουράνη και πλάσαρε τον Χακόμπο πετυχαίνοντας το 1-0. Σε άλλη μία στιγμή αδράνειας, στο 21’, ο Γκολάσα με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή άφησε τον κίπερ του ΠΑΟΚ «άγαλμα» και πέτυχε το 2-0!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε και κατάφερε να μπει για τα καλά στο ματς. Στο 35’ ο Βίτορ, που έχει εξελιχθεί σε μόνιμο σκόρερ, πετάχτηκε και με το κεφάλι, μείωσε σε 2-1. Στο 39’ ο «Δικέφαλος» κέρδισε πέναλτι, ωστόσο ο Στοχ δεν κατάφερε να νικήσει τον Σαράνοφ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Νίνης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, όμως στη συνέχεια από το κόρνερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ο Στοχ στο 43’ πέταξε στα σκουπίδια το νέο πέναλτι που κέρδισε ο «δικέφαλος» από τον Τσότσαλιτς, ολοκληρώνοντας έτσι ένα συναρπαστικό πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, καθώς η Μακάμπι περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο. Το πολύτιμο γκολ που χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ πέτυχε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο Λίνο, στο 66’, γέμισε τη μπάλα και ο φορ του ΠΑΟΚ κατάφερε να διαμορφώσει το τελικό 3-2.

Η βαθμολογία:

1. ΠΑΟΚ 7
2. Άλκμααρ 4
3. Σαχτέρ 2
4. Μακάμπι 1

ΠΑΟΚ – Μακάμπι Χάιφα 3-2 (ΑΝΤ-1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 13′ Ντλόβου (Μακάμπι Χάιφα), 21′ Γκολάσα (Μακάμπι Χάιφα), 35′ Βίτορ (ΠΑΟΚ), 39′ Νίνης (ΠΑΟΚ), 66′ Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ)

-39′ έχασε πέναλτι ο Στοχ
-39′ δοκάρι ο Νίνης
-43′ έχασε πέναλτι ο Στοχ

Το πρώτο γκολ της Μακάμπι

Το δεύτερο γκολ της Μακάμπι

Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ

Η φάση του αγώνα! Το χαμένο πέναλτι του Στοχ. Το δοκάρι το Νίνη και η ισοφάριση σε 2-2!

Το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ

Κίτρινες κάρτες: Κίτσιου – Εζρά, Τσότσαλιτς, Μεσούμαρ

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς):
Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης (78′ Βούκιτς), Νίνης (60′ Λούκας), Στοχ (87′ Λόρενς), Αθανασιάδης.

Μακάμπι Χάιφα (Αρίκ Μπεναντό):
Σαράνοφ, Μεσούμαρ (73′ Αζουλάι), Ταβάτα, Πιλιάφσκι, Τσότσαλιτς, Γιαντίν (69′ Κατάν), Γκολάσα, Μπόκολι, Ράγιος, Εζρά, Ντλόβου (46′ Αμπουχατζίρα).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης