Με γκολ του Λίμα στο 58’ από θέση οφσάιντ ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Μπενφίκα στην «Τούμπα», στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την φάση των «32» του Europa League.

Το πρώτο μέρος κύλησε σε αργό ρυθμό και χωρίς πολλές τελικές προσπάθειες. Η Μπενφίκα είχε την κατοχή, ωστόσο κατάφερε μόλις μία φορά να απειλήσει την εστία του Γλύκου. Στο 30’ ο Σίλβιο επιχείρησε ένα σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είχε μία προσπάθεια στο 8’ με τον Ολίσε, όμως για την ομάδα του Στέφενς οι Κάτσε και Λάζαρ πήραν νωρίς κίτρινες κάρτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Το πλασέ του Λάζαρ πέρασε ελάχιστα άουτ και στη συνέχεια η Μπενφίκα βρήκε τον τρόπο και άνοιξε το σκορ. Ο Λίμα από θέση οφσάιντ πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με σουτ κεραυνοβόλησε τον Γλύκο και πέτυχε το 1-0.

Στη συνέχεια ο Στέφενς έβγαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Στο τέλος ο Σαλπίγγίδης έκανε δίδυμο στην επίθεση με τον Αθανασιάδη, χωρίς όμως να φτάσουν στον. Ο Αρτούρ στο 85′ πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Ινσαουράλδε και έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα.

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα 0-1 (ΑΝΤ1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 59′ Λίμα

Κίτρινες κάρτες: Κάτσε, Λάζαρ, Μαντούρο, Στοχ – Αντρέ Γκόμεζ

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ:
Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Μαντούρο, Λάζαρ (82′ Σαλπιγγίδης), Ολίσε (76′ Στοχ), Νίνης (63′ Λούκας), Αθανασιάδης.

Μπενφίκα:
Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Πέρεζ (63′ Φέισα), Αντρέ Γκόμεζ (66′ Μάρκοβιτς), Ντζούρισιτς, Σουλεϊμάνι (75′ Σάλβιο), Λίμα.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης