Με γκολ του Βούκιτς στο 90’ ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της Σαχτιόρ Γκαραγκάντι και ξεκίνησε με το… δεξί την πορεία του στους ομίλους του Europa League. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 50’ με πέναλτι του Κάνιας, ενώ για τον «δικέφαλο» ισοφάρισε στο 75’ ο Κλάους Αθανασιάδης. Στο 87΄αποβλήθηκε ο Ποριβάεφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, όμως οι προσπάθειες των Νίνη, Λούκας και Λάζαρ, όμως δεν τα κατάφερε. Από την άλλη, η ομάδα του Καζακστάν με τους υψηλόσωμους αμυντικούς και επιθετικούς επιχείρησαν να παραβιάσουν την εστία του Χακόμπο, αλλά ο τελευταίος σε θετική μέρα έδιωχνε τους κινδύνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μεγαλύτερος για τον ΠΑΟΚ ήταν στο 18′ όταν ο Σίμτσεβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κιζνιτσένκο πήρε την κεφαλιά που όμως πέρασε πάνω από την εστία του Χακόμπο. Το πλήγμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήρθε με το ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Κάνιας στο 48′ ανατράπηκε από τον Κατσουράνη, ο Γάλλος ρέφερι κ. Φοτρέλ υπέδειξε το πέναλτι και ο ανατραπείς που ανέλαβε και την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών πέτυχε το 0-1.

Λίγο αργότερα στο 57′ ένα δυνατό σουτ του Λάζαρ βρήκε την συμβολή των δοκών του γκολκίπερ Μοκίν και ο ΠΑΟΚ έχασε την καλύτερη ως τότε ευκαιρία του για ένα γκολ. Αυτό όμως έμελε να έρθει για τον Δικέφαλο της Θεσσαλονίκης στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου. Από κόρνερ του Λούκας στο 74′ ο Αθανασιάδης με ωραίο σουτ από κοντά παραβίασε την εστία της Σαχτιόρ φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν αρκέστηκε στο γκολ της ισοφάρισης και στο 2ο λεπτό των καθιυστερήσεων ο Βούκιτς από φάουλ του Λίνο παραβίασε την εστία της Σαχτιόρ γράφoντας το 2-1 που έμελλε να διαμορφώσει και την πρώτη φετινή ευρωπαϊκή νίκη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O ΠΑΟΚ με αρκετά ψυχικά αποθέματα και με καλή επιθετική τακτική έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που ατυχώς δεν είχαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν οι φίλοι του εντός γηπέδου δεδομένου πως αυτή ήταν η τρίτη και τελευταία αγωνιστική ποινής της ομάδας που στην συνέχεια θα παίζει μπροστά στο κοινό της.

ΠΑΟΚ – Σαχτιόρ Γκαραγκάντι 2-1 (ANT-1)

Γκολ: 75′ Αθανασιάδης, 90′ Βούκιτς – 50′ πεν. Κάνιας

0-1 50′ πεν. Κάνιας

1-1 75′ Αθανασιάδης

2-1 90′ Βούκιτς

Κίτρινες κάρτες: Τζιόλης – Γκαζαριάν, Ταράσοφ, Ποριβάεφ
57′ δοκάρι Λάζαρ

Κόκκινες κάρτες: 87′ Ποριβάεφ

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς):
Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας (65′ Λίνο), Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ (58′ Σαλπιγγίδης), Τζιόλης, Λούκας, Στοχ, Νίνης (86′ Βούκιτς), Αθανασιάδης.

Σαχτέρ (Βίκτορ Κουμούκοφ):
Μόκιν, Μαλί, Τζίντιτς, Ταρασόφ, Πορυβάεφ, Σίμτσεβιτς, Κάνιας, Βίσιους, Φινοντσένκο (80′ Mπαιζάνοφ), Γκαζαριάν, Κιζνιτσένκο (88′ Ζένκοβιτς).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης