Ενώπιον της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής κλήθηκε να απολογηθεί ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αστέριος Γιακουμής του ΠΑΟΚ, καθώς βρέθηκε «θετικός» σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, στο περιθώριο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τη Super League, στον 27χρονο γκολκίπερ ανιχνεύθηκε η ουσία μεθυλεξαναμίνη, η οποία επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β’ δείγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω ματς, που διεξήχθη στις 8 Μαρτίου στη Λεωφόρο ο Γιακουμής δεν έπαιξε, καθώς ήταν στον πάγκο.

Στην επίσημη ενημέρωση επισημαίνεται το εξής: «Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 23-04-2015 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 31η Αγωνιστική.

Αναλυτικά: ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Α.Γιακουμή (ποδ/στή): διότι: «Καλείσθε ενώπιόν μας την 23-4-2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.00 και συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών προς απολογία, διότι σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 8-3-2015 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία μεθυλεξαναμίνη (methylhexaneamine).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας. Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA»”.

Η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή κάλεσε και τις εξής ΠΑΕ σε απολογία, την ίδια μέρα και ώρα:

”Α) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.-ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Λεβαδειακός.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανθρακικός-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης