Η Κράσνονταρ έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες του ΠΑΟΚ για την πρόκριση στους «32» του Europa League, με τον «δικέφαλο» του Βορρά λίγες ώρες αργότερα να πραγματοποιεί κακή εμφάνιση απέναντι στην Καμπάλα, μένοντας στο 0-0 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων.

Με δεδομένο ότι οι δυο αντίπαλοι είχαν αποκλειστεί έπαιξαν χωρίς άγχος και πίεση για το γόητρο της νίκης αλλά η έλλειψη πίεσης φανέρωσε και μια παθητικότητα στο παιχνίδι που έδωσε χαρακτήρα αδιαφορίας στην απόδοσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως την συμπλήρωση του ημιώρου καμία αξιόλόγη φάση δεν είχε δημιουργηθεί με τον ΠΑΟΚ να κάνει σπασμωδικές επιθετικές ενέργειες που δεν καρποφορούσαν παρά τις προσπάθειες του φιλότιμου Μπερμπάτοφ, τον οποίο είχαν σωστά φυλαγμένο οι Αζέροι.

Η απάντηση του δικεφάλου ήρθε στο 34′ με ένα όχι ιδιαίτερα δυνατό σουτ βολέ του Κάτσε που έφυγε άουτ κι ενώ η επιθετικότητα του γηπεδούχου περιορίστηκαν σε αναιμικές πρωτοβουλίες του Μακ στη συνέχεια.

Ως το τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ πλησίασε μια ακόμη φορά στο γκολ αλλά από το κόρνερ του Πέλκα ο Μπερμπάτοφ δεν βρήκε την πορεία της μπάλας χάνοντας έτσι την δυνατότητα να χριστεί σκόρερ και να φτάσει στην κορυφή των Βούλγαρων σκόρερ σε ευρωπαϊκά παιχνίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου ακούστηκαν και οι πρώτες αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους για το μετριώτατο και άσφαιρο παιχνίδι των γηπεδούχων σ’ αυτό το τελευταίο ραντεβού ενώπιον τους.

Στην επανάληψη η Γκαμπάλα ξεκίνησε με αξιώσεις για γκολ και στο 49′ σουτ του Γκάϊ εξουδετέρωσε ο Γλύκος με πλονζόν.

Η σειρά του ΠΑΟΚ για μια καλή ευκαιρία ήρθε στο 59′ όταν ο Σάμπο που μπήκε αντί του Πέλκα στο ημίχρονο, πλάσαρε  άψυχα και άστοχα από την μεγάλη περιοχή και έχασε την ευκαιρία για το γκολ.

Στο 64′ ο καλύτερος ίσως παίκτης του ΠΑΟΚ Γκάρι Ροντρίγκες σούταρε δυνατά και αιφνιδιαστικά αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Μπεζοτόσνλι.

Στο 71′ ο Τούντορ τόλμησε μια αλλαγή στην επίθεση με την εντολή απόχώρησης του Μπερμπάτοφ, ο οποίος αποχώρώντας από το γήπεδο δεν έκρυψε την δυσφορία τουγια την απόφαση.

Στο 75′ ο Μακ σουτάρει προς την εστία της Γκαμπάλα αλλά ο τερματοφύλακας της με διπλή προσπάθεια αποσόβησε τον κίνδυνο.

Μέχρι την λήξη της αναμέτρησης τίποτα δεν άλλαξε στην εικόνα και εξέλίξη του αγώνα, με τις δυο ομάδες να αναλώνονται σε απέλπιδες και άγονες προσπάθειες και τον ΠΑΟΚ να αποχαιρετά το κοινό του με μια γεύση απογοήτευσης και πίκρας για μια νίκη που δεν ήρθε ποτέ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Σκονδρας, Κίτσιου (78′ Αθανασιάδης), Ροντρίγκες, Τζιόλης, Κάτσε, Μακ, Πέλκας (46′ Σάμπο) και Μπερμπάτοφ (71′ Μυστακίδης).

Καμπάλα:
Βεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Ρικαρτντίνιο, Νταστενίροφ, Ράφαελ, Σαντίκοφ (87′ Ζαμάλοφ), Γκάι, Ζαργκάροφ (84′ Μιζαρμπέκοφ) Ζεκ, Ζενίοφ (77′ Ζαβάντοφ), Αντόνοφ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης