Με τον Κώστα Φορτούνη να μοιράζει και τους Ιντέγε (27′) και Μιλιβόγεβιτς (36′) να σκοράρουν ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Με αυτή τη νίκη οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 18 βαθμούς, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρέμεινε στους 10.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του Ολυμπιακού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι και έδειξε την ανωτερότητά του, καθώς κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα, ενώ απείλησε μόλις στο 5’. Ο Ντουρμάζ από τα αριστερά έκανε το γύρισμα και ο Φορτούνης υπό την πίεση του Τζαβέλλα δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 18’ με τους Μακ και Ροντρίγκες να μην μπορούν να βρουν την εστία. Το γκολ για τον Ολυμπιακό δεν άργησε να έρθει. Στο 27’ ο Φορτούνης βρήκε τον Ιντέγε στην περιοχή κι αυτός αφού απέφυγε τον Κόστα με προσποίηση, πλάσαρε υποδειγματικά τον Όλσεν και άνοιξε το σκορ.

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος και μόλις οκτώ λεπτά μετά το πρώτο γκολ, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα σκόραρε ξανά και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση νίκη. Ο Φορτούνης και πάλι πήρε ρόλο δημιουργού και εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά. Ο Μιλιβόγεβιτς με κεφαλιά νίκησε τον Όλσεν και έτσι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε. Στο 39′ ο Μακ ελίχθηκε στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρομπέρτο, ενώ ο Αθανασιάδης στο 45’ με προβολή μπροστά από τους Σιόβα και Μποτία, πρόλαβε την έξοδο του Ισπανού κίπερ του Ολυμπιακού, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Το κρεσέντο του Ρομπέρτο που βρέθηκε σε σπουδαίο βράδυ και κράτησε την εστία του ανέπαφη συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Ο κίπερ των Πειραιωτών στο 54’ μπλόκαρε το απευθείας πλασέ του Μπερμπάτοφ, ενώ στο 73’ πραγματοποίησε διπλή επέμβαση στις προσπάθειες των Τζιόλη και Βίτορ.

Στο 59’ ο Αθανασιάδης σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Κασάμι έδιωξε πριν η μπάλα πριν πάρει τροχιά προς τα δίχτυα, ενώ για τον Ολυμπιακό που διαχειρίστηκε το προβάδισμα μέχρι το τέλος, ο Ντουρμάζ στο 75′ δοκίμασε ένα σουτ από καλή θέση, το οποίο δεν βρήκε στόχο.

Έτσι, το τελικό σφύριγμα βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με 2-0.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-2 (Novasports 1)

Γκολ: 27′ Ιντέγε, 36′ Μιλιβόγεβιτς

Κίτρινες κάρτες: Τζαβέλλας, Κόστα – Ντουρμάζ, Κασάμι, Σεμπά, Μποτία

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ:
Όλσεν, Κόστα, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (28′ λ.τ. Κίτσιου – 74′ Ζάιρο), Τζιόλης, Κάτσε, Πέλκας (46′ Μπερμπάτοφ), Μακ, Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός:
Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (85′ Σαλίνο), Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά, Φορτούνης (64′ Καμπιάσο), Ντουρμάζ, Ιντέγε (68′ Φινμπόγκασον).

Πριν από την έναρξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των αδικοχαμένων φίλων του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης