Σε περίπατο μετέτρεψε ο ΠΑΟΚ το τελευταίο φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους, σαρώνοντας την Φορτούνα Σιτάρντ στο γήπεδο της με 5-1. Στην αρχική ενδεκάδα ξεκίνησε για πρώτη φορά ο Άντερσον Εσίτι, που πριν δυο μέρες ενσωματώθηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αλλά μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τσούμπα Ακπομ, που πέτυχε τα 4 από τα 5 γκολ.

Ο «Δικέφαλος» άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς, στο 5′ σε φάση που ξεκίνησε από κόρνερ του Πέλκα για να φθάσει στον Άκπομ, που δεν δυσκολεύθηκε να σκοράρει. Στο 9′ ο Πέλκας πήρε τον ρόλο του «εκτελεστή» και με άψογο σουτ ανέβασε νωρίς το δείκτη στο 2-0 μετά από ασίστ-κάθετη πάσα του Καντουρί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ με σχήμα επιθετικό συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο 19′ πέτυχε το 3-0. Ο Ζαμπά σέντραρε και ο Άκπομ πάλι σε κενή εστία σημείωσε ακόμα ένα γκολ.

Πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Φορτούνα μείωσε. Από ένα ολέθριο λάθος του Πασχαλάκη που απέκρουσε λανθασμένα πάνω στον Νταμασκάν, εντός της περιοχής του ΠΑΟΚ, αυτός δεν δυσκολεύθηκε να αξιοποιήσει το «δώρο» και να κάνει το 3-1. Όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Άκπομ πρόλαβε κι έκανε χατ-τρικ ανεβάζοντας το σκορ στο 4-1. Από ωραία ενέργεια του Κρέσπο που μπήκε μετωπικά στην αντίπαλη περιοχή και πάσαρε στον Άκπομ αυτός με δυνατό σουτ σκόραρε εκ νέου.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε άκρως επιθετικά. Στο 51′ ο Άκπομ συνέχισε να βλέπει δίχτυα και από σέντρα του Ελ Καντουρί με ωραία κεφαλιά ανέβασε το δείκτη στο 5-1. Μετά το γκολ αυτό ο ρυθμών της ελληνικής ομάδας χαμήλωσε, η κυριαρχία στο γήπεδο δεν άλλαξε «στρατόπεδο» απλά ο πρωταθλητής Ελλάδος δεν συνέχισε στους ίδιους επιθετικούς ρυθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα λίγο πριν το τελικό σφύριγμα, ο Λάζαρος Λάμπρου, παίκτης της Φορτούνα πέρυσι είχε ένα σουτ με προβολή στο δοκάρι της πρώην ομάδας του.

Θετικά δείγματα γραφής έδωσε στην πρώτη του παρουσία και ο Άντερσον Εσίτι, που σε ελάχιστον περιθώριο προσαρμογής κατάφερε να δείξει τον επίσης υψηλό βαθμό ετοιμότητας που τον χαρακτήριζε.

Φορτούνα Σιτάρντ: Νίναϊ, Αμιό, Σμετς, Καρλάινεν, Κάρμπονελ, Ντίμερς, Πάσλακ (62′ Ιωαννίδης), Ουγκούρ, Πίντο, Κοσέλεφ και Ντάμασκαν

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Ελ Καντουρί (84′ Κάτσε), Ζαμπά (90′ Τσιγγάρας), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (43′ Λάμπρου), Άκπομ.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ επιστρέφει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία της για τον πρώτο αγώνα με τον Άγιαξ στις 6 Αυγούστου.

Δείτε ολόκληρο το ματς:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης