Με πολλές αναφορές στους στόχους του ΠΑΟΚ για το μέλλον, αλλά και για τον ρόλο του Δικεφάλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η ομιλία του Ιβάν Σαββίδη, στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΠΑΕ. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, μιλώντας στους 250 προσκεκλημένους, έκανε έναν απολογισμό για την ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για αγωνιστικούς και μη στόχους για τον ΠΑΟΚ.

«Λένε εδώ στη Θεσσαλονίκη, ότι δεν μπορείς να ανέβεις στον Λευκό Πύργο, χωρίς να έχεις κερδίσει κάποιο τρόπαιο και εγώ θέλω να ανέβω εκεί. Αλλά πιστέψτε με, αν το καταφέρουμε, τότε εκεί δεν πρόκειται να πω ούτε μία λέξη. Δεν θα μιλήσω ούτε λεπτό. Στο 2013 ζήσαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα ξεκάθαρη η επιτυχία, υπάρχουν αρκετές παράμετροι, δεν ξεκινούν όλες οι ομάδες απ’ το ίδιο σημείο. Στο πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη θέση. Φιλοσοφώντας την κατάσταση λέω ότι εμείς χάσαμε τρεις βαθμούς. Τους υπόλοιπους επτά τους χαρίσαμε. Στην Ευρώπη τουλάχιστον πετύχαμε τον στόχο της πρόκρισης, αν και εκεί δυσκολέψαμε τον εαυτό μας στο τέλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο απαιτητικό κοινό του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε: «Η ομάδα έχει δύσκολους οπαδούς και πρέπει να τους φέρουμε στο γήπεδο, αυτό ζητάω απ’ τον προπονητή τον οποίο εμπιστεύομαι απόλυτα, αλλά και από τους παίκτες. Το καλό και αξιοπρεπές ποδόσφαιρο είναι εγγύηση ότι ο κόσμος θα επιστρέψει».

Ο ρόλος του ΠΑΟΚ, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου του Βορρά: «Έχουμε δει και βιώσει όλα τα απαράδεκτα που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Θεός δίνει έναν ρόλο στον καθένα και πιστεύω ότι ρόλος του ΠΑΟΚ είναι να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο προς το καλύτερο. Εμείς πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό το σύστημα που δούλευε και πλέον ψυχορραγεί αλλά εξακολουθεί να δρα, χρειάζεται ένα δυνατό χτύπημα για να καταρρεύσει. Και πρέπει να το κάνουμε».

Για το θέμα του νέου προπονητικού κέντρου, ο Ιβάν Σαββίδης ανέφερε: «Ελπίζω τον Ιανουάριο να έχει τελειώσει το θέμα της γης, είτε με αγορά, είτε με ενοικίαση, είτε με οποιονδήποτε τρόπο, ώστε απ’ τον Φεβρουάριο να προχωρήσουν τα σχέδια και να αρχίσουν τα έργα. Όλα πρέπει να γίνουν παράλληλα. Και η ομάδα να διεκδικεί τους στόχους της, αλλά και ο σύλλογος να ενισχύεται σε επίπεδα υποδομών. Έχουμε εκπληκτικές ακαδημίες και θέλουμε η Βόρεια Ελλάδα που παράγει καταπληκτικούς ποδοσφαιριστές να γίνει δική μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη συνέχεια της ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ, ο κ. Σαββίδης τόνισε πως στόχος της ομάδας θα πρέπει να είναι να παίξει με την Τότεναμ και όχι την Μπενφίκα, προκειμένου να μην υπάρχουν συγκρίσεις και εξέφρασε την πίστη του στη συνέχιση του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ. Όσο για τους στόχους μέσα το 2014, ο Ιβάν Σαββίδης υπογράμμισε: «Αν εσείς δεν είστε καλοί, δεν είμαι και εγώ καλός. Σε αυτή την πορεία μας μπορεί να έρθουν και πιο δύσκολες στιγμές, πιο βαριές ήττες, αλλά πρέπει να έχουμε την τιμή μας και να γινόμαστε σοφότεροι. Το θέμα δεν είναι αν θα γνωρίσουμε ήττες, αλλά να μην χάσουμε χρόνο. Πρέπει να συνεχίσουμε και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης