Με γκολ του Στοχ στο 73ο λεπτό ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Σάλκε στο «Βέλτινς Αρένα» και απέκτησε μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 32’ Φαρφάν. Το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην άδεια, λόγω τιμωρίας, «Τούμπα», στις 27 Αυγούστου.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά από την αρχή του αγώνα και κατάφερε μέχρι το 3ο λεπτό να κερδίσει τρία κόρνερ, δείχνοντας τις διαθέσεις του. Η Σάλκε πάντως σταδιακά κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να προηγηθεί στο 32’. Οι αμυντικοί του «Δικεφάλου» δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα και ο Περουβιανός Φαρφάν, με πλασέ, άνοιξε το σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 36’, μετά από κεφαλιά –πάσα του Τζόουνς, ο Σαλάι, από το ύψος της μικρής περιοχής, βρέθηκε απέναντι στον Χακόμπο, όμως ο Ισπανός τερματοφύλακας με ψυχραιμία μπλόκαρε. Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 38’ με τον αφύλακτο Λούκας, το σουτ του τελευταίου από το πέναλτι, ωστόσο, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με επιθετική διάθεση επανέκαμψαν οι Θεσσαλονικείς στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο, με τη Σάλκε να διατηρεί την κατοχή, αλλά να μην έχει τη φρεσκάδα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 57’ ο Λούκας δεν μπόρεσε νικήσει τον Χίλντεμπραντ, στο 69’ το σουτ έξω από την περιοχή του Στοχ, επίσης δεν βρήκε στόχο για τον ΠΑΟΚ, ο τελευταίος, όμως, με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 73’, όταν με «βολίδα», με το δεξί, ισοφάρισε για τον «Δικέφαλο».

Με αποδοκιμασίες από τους υποστηρικτές της για την παρουσία της, η Σάλκε πίεσε και «άγγιξε» το δεύτερο γκολ στο 80’ με τετ α τετ του Χέβεντες με τον Χακόμπο. Ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου» αντέδρασε εξαιρετικά, αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του, με την μπάλα να φεύγει στην πορεία σε κόρνερ. Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ κατευθύνθηκαν προς την κερκίδα με τους πολυπληθείς οπαδούς τους και πανηγύρισαν μαζί τους για το θετικό αποτέλεσμα.

Σάλκε – ΠΑΟΚ 1-1 (Δημόσια Τηλεόραση)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 32′ Φαρφάν – 73′ Στοχ

Το γκολ του ΠΑΟΚ


Το γκολ της Σάλκε

Κίτρινες κάρτες: Ουτσίντα – Κίτσιου, Στοχ, Τζιόλης, Λάζαρ

Κόκκινες κάρτες:


Σάλκε (Γενς Κέλερ):
Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Μάτιπ, Χέβεντες, Φουχς, Χέγκερ (78’ Γκορέτζκα), Τζόουνς, Φαρφάν (87’ λ. τρ. Πούκι), Ντράξλερ, Μέγιερ (69’ Κλέμενς), Ζαλάι.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς):
Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Στοχ, Λόρενς (62′ Κάτσε), Λούκας (90′ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (62′ Αθανασιάδης).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης