Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.30 η εκδίκαση της έφεσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης τιμωρίας που της επεβλήθη για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Η διαδικασία διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες και η απόφαση αναμένεται πιθανότατα μέχρι αύριο το απόγευμα, με τον δικαστή, Δημήτρη Σκουτέρη να τονίζει ότι μπορεί να εκδοθεί ακόμα και την Κυριακή το πρωί, γνωρίζοντας ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στη Super League τρέχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως νωρίτερα ο νομικός του ΠΑΟΚ, κ. Μαυρομάτης είχε ζητήσει από τον πρόεδρο να βγάλει έως αύριο την απόφαση, με τον τελευταίο να του απαντά: «Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα σε κανέναν. Ξέρω ότι έχετε αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά δεν θα βγάλουμε μια απόφαση όπως να’ ναι».

Η πλευρά της ασπρόμαυρης ΠΑΕ ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι δεν πρέπει αυτή η υπόθεση να εξομοιωθεί με αυτή της περσινής σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Βλάνταν Ίβιτς στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ τόνισε ότι ο τραυματισμός του Όσκαρ Γκαρθία δεν δικαιολογείται από το ρολό της ταμειακής μηχανής.

Από την πλευρά, ο Δικαστής, Δημήτρης Σκουτέρης μίλησε για γελοιότητα των κανονισμών, χαρακτήρισε χάλι τον πειθαρχικό κώδικα που θα έπρεπε να είναι ίδιος με αυτόν της UEFA, ενώ ο Ολυμπιακός υποστήριξε ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπεύθυνοι για τη μη τέλεση του αγώνα είναι οι Πειραιώτες.

«Αυτό το μηχανάκι, πώς βρέθηκε στην Τούμπα;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδίκαση της έφεσης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ με τη μορφή του κατ’ επείγοντος, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης εκτός από την αφαίρεση των τριών βαθμών θέλει να πέσει και η τιμωρία της έδρας της για δύο αγωνιστικές, κάτι που αν συμβεί θα αγωνιστεί με κόσμο στον κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οι Λίβας, Δημακόπουλος και Καραπαπάς ήταν παρόντες από τον Ολυμπιακό. Aρχικά ο πρόεδρος πριν ξεκινήσει η διαδικασία, διερωτήθηκε: «Αυτό το μηχανάκι, πώς βρέθηκε στην Τούμπα; Βρεθήκαμε εκεί και το είδαμε. Ο παρατηρητής, ωστόσο, δεν το κατέγραψε», με τον Μάκη Γκαγκάτση να αναφέρει ότι μπήκε με το ασθενοφόρο.

«Βρισκόμαστε μπροστά στην σημαντικότερη απόφαση των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί θα κρίνει τον πρωταθλητή. Υπάρχει πρωτοφανής μεθόδευση από τον αντίδικο να πάρει το ματς στα χαρτιά» ισχυρίστηκε ο νομικός του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Εν συνεχεία ο νομικός του ΠΑΟΚ τόνισε ότι όσα έγραψε στη συμπληρωματική έκθεση ο ρέφερι Αρετόπουλος έρχονται σε αντίθεση με αυτά που έγραψε στο φύλλο αγώνα, ενώ για την καταγγελία στην ΚΕΔ για τον έλεγχο του Αρετόπουλου τόνισε: «Υπάρχει αντίφαση ότι η διακοπή περιλαμβάνει και την έναρξη. Ο κ. Αρετόπουλος θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός ως προς το Φ.Α.».

«Aντικανονική η συμμετοχή του Γκαρθία στο φύλλο αγώνα»

Ο κ. Μαυρομάτης έκανε αναφορά στην αντικανονική συμμετοχή του Όσκαρ Γκαρθία στο φύλλο αγώνα, ενώ νωρίτερα αναφέρθηκε σε μία φωτογραφία από το παρελθόν του Αρετόπουλου με σημαία του Ολυμπιακού.

«Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι έχει τραυματιστεί ο κ. Γκαρθία από ένα ρολό χαρτί. Δεν είναι δυνατόν να έχει προκληθεί τέτοιο τραύμα» υποστήριξε ο κ. Μαυρομάτης, προσθέτοντας ότι «Δεν αμφισβητούμε τη ρίψη. Αμφισβητούμε σε ποιο σημείο τον βρήκε το αντικείμενο και το αν προκλήθηκε τραυματισμός».

Τη στιγμή που οι νομικοί του ΠΑΟΚ έδειξαν το ερασιτεχνικό video, κατά τη στιγμή που το ρολό χαρτί πέφτει στον Γκαρθία ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αργύρης Λίβας ανέφερε πως είναι ιδιωτικό βίντεο και ότι δεν θέλει να το δει καν.

Ακολούθως ο κ. Μαυρομάτης τόνισε ότι «…η κοινή λογική μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μεθοδευμένη προσπάθεια να προκύψει τραυματισμός, να μη γίνει το ματς», με το νομικό επιτελείο του δικεφάλου του Βορρά να επισημαίνει ότι ότι θα κινηθεί για απάτη και ψευδορκία.

«Nα ξαναγίνει το παιχνίδι, δεν έχουν σχέση οι περίπτωσεις του Γκαρθια-Ίβιτς»

Παράλληλα ο νομικός της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ επεσήμανε ότι η περίπτωση Γκαρθία δεν έχει σχέση με αυτή του Βλάνταν Ίβιτς, κυρίως γιατί τότε το ματς με τον Παναθηναϊκό είχε αρχίσει, ενώ πρόσθεσε ότι «… η λύση να ξαναγίνει το ματς στην έδρα μας, είναι η σωστότερη. Αν κριθεί ότι υπάρχει υπαιτιότητα της ΠΑΕ, ζητούμε να γίνει χρήση της αναλογικότητας Το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε φέτος ένα restart και θα ήταν πολύ άδικο να κριθεί ο πρωταθλητής από ένα ρολό χαρτί. Πρέπει να επαναληφθεί ο αγώνας και αυτό έχει ξαναγίνει το 2005».

Τον λόγο πήρε ακολούθως ο κ. Μπίρδας, ο οποίος τόνισε: «Με βάση το φύλλο αγώνα και την έκθεση του παρατηρητή, ο αγώνας πρέπει να οριστεί εκ νέου. Δεν είναι δυνατόν να κάνει πέντε ώρες να συντάξει το φύλλο αγώνα και πράγματι να καταγράφει τα πράγματα όπως έγιναν, και αργότερα να τα αλλάζει με την έκθεση. Πώς επικοινώνησε η δικαστής με τον διαιτητή;

Με ποιον τρόπο; Πότε έστειλε το αίτημα; Υπάρχει απόλυτη ακυρότητα και δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη η συμπληρωματική έκθεση. Ο Αρετόπουλος είχε 5 ώρες να συντάξει το φύλλο αγώνα και έρχεται τώρα με αυτό το έγγραφο, όπου άλλα τον ρωτάει η δικαστής και άλλα απαντάει αυτός. Δεν ρωτάει: “γιατί διέκοψες”. Αλλά εκείνος απαντάει και βάζει μαζί “μη έναρξη και διακοπή”».

«Όταν δεν αφήνεις τον γιατρό του αγώνα να σε εξετάσει, επειδή δήθεν φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ… Μήπως 15 ήταν τα λεπτά που ήθελε ο Ολυμπιακός για να σκηνοθετήσει τον τραυματισμό; Ο ίδιος ο κ. Αρετόπουλος προκάλεσε τις δύσκολες καταστάσεις. Έπρεπε να διατάξει να εξεταστεί ο κ. Γκαρθία από τον γιατρό του αγώνα. Για ποιο λόγο δεν κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ;» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος, εκ των νομικών του ΠΑΟΚ, προσθέτοντας:

«Ο γιατρός του αγώνα, που έπρεπε να λάβει υπόψιν ο διαιτητής, του δήλωσε κατηγορηματικά ότι μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα. Για ποιο λόγο δεν συνέχισε λοιπόν τον αγώνα; Αφού είχε τη γνωμάτευση του γιατρού και την 15λεπτη άρνηση του Ολυμπιακού να εξεταστεί ο προπονητής του από τον γιατρο, αυτοί οι δύο είναι λόγοι που εύκολα μπορούσε να κλείσει το φύλλο αγώνα με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού. Αντίθετα, άφησε κενά και βρισκόμαστε εμείς απολογούμενοι. Ο τραυματισμός προκύπτει μόνο από τα λεγόμενα των ανθρώπων του Ολυμπιακού».

«Ο ΚΑΠ σταματάει στην υποχρέωση υποβολής της λίστας στα 75 λεπτά πριν από τον αγώνα. Βέβαια, η UEFA λέει στο άρθρο 39 στον κανονισμό του Champions League της περιόδου 2017-18, ότι αφού οι λίστες υποβάλλονται στον διαιτητή και από τις δύο ομάδες και εφόσον ο αγώνας δεν έχει αρχίσει, καμία αντικατάσταση δεν επιτρέπεται εκτός από περιπτώσεις ποδοσφαιριστή λόγω τραυματισμού. Κάθε άλλη αντικατάσταση απαγορεύεται» πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Αυτό που όφειλε να κάνει ο κ. Αρετόπουλος για να είναι σύννομος, θα έπρεπε από την στιγμή που δεν είχε το δελτίο πιστοποίησης του Γκαρθία και του Μαρτίνεθ, να ζητήσει το δελτίο πιστοποίησης του Γκαρθία, από την στιγμή που υπήρχε δελτίο για τον Κόντη. Η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο είναι μη νόμιμη, άρα η διάταξη για την οποία τιμωρούμαστε δεν ισχύει γιατί κάνει λόγω για άτομα που είναι νόμιμα στον αγωνιστικό χώρο. Θα πρέπει να τιμωρηθούμε μόνο για ρίψη αντικειμένου», συνεχίζει στην υπεράσπισή του ο ΠΑΟΚ.

«Κακώς δεν άρχισε ο αγώνας»

Ο κ. Κωνσταντινίδης εν συνεχεία έκανε λόγο για ένα ματς που δεν άρχισε και άρα κακώς ο ΠΑΟΚ κατηγορήθηκε με βάση το εδάφιο για αφαίρεση βαθμών.

Mετά την τοποθέτηση και του νομικού του ΠΑΟΚ, Λάκη Σημαιοφορίδη ο κ. Δημακόπουλος, δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέφερε: «Η κοινή λογική βασανίζεται άκουσα. Αν πριν από την έναρξη ο τρελός οπαδός βγάλει ένα περίστροφο και σκοτώσει, τι γίνεται; Είναι υποκριτική η συμπεριφορά. Αυτή η χώρα δεν θα πάει ποτέ μπροστά», ενώ πρόσθεσε:

«Να θυμίσω τι έλεγε ο ΠΑΟΚ όταν τραυματίστηκε ο τότε προπονητής τους, κ. Ίβιτς; Τι άλλαξε; Επειδή ο κ. Γκαρθία είναι Ισπανός και ο κ. Ίβιτς Σέρβος; Διερωτώμαι: Αυτοί που έζησαν στον αγωνιστικό χώρο το περιστατικό, είναι δυνατόν να λέμε ότι είναι άλλο το κουτί μπύρας και άλλο το ρολό χαρτί;» .

«Είναι ανύπαρκτο να λέμε ότι υπάρχει ακυρότητα. Δείτε την υπονόμευση του οργάνου. Το δικαιοδοτικό όργανο ποιος το όρισε; Η διοργανώτρια δεν το όρισε.

Αναφέρεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε δήθεν αντιφατικότητες της αποφάσεως. Οφείλω να το λέω και να το επαινώ, ότι τέτοια αιτιολογία στο σκεπτικό της απόφασης τόσο υποδειγματική δεν έχω δει εδώ και 42 χρόνια. Μας ομολογεί ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ ότι το μηχανάκι αυτό μπήκε με το ασθενοφόρο.

Αυτό είναι κολακευτικό; Είναι κρεμασμένο στα κάγκελα. Δεν πυροδοτούμε εμείς το κλίμα; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Αισθάνομαι ανήμπορος να το κατανοήσω.Η μη έναρξη του αγώνα είναι κάτι λιγότερο από τη διακοπή; Αν σκοτωνόταν κανείς, θα κοιτούσαμε τι αναφέρει ο κανονισμός για διακοπή ή μη έναρξη;», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Δημακόπουλος.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι δεν άφησαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να εξεταστεί ο Γκαρθία από τον γιατρό το αγώνα ο δικηγόρος των Πειραιωτών τόνισε: «Όσον αφορά για τον περιβόητο γιατρό του αγώνα, αποδεικνύουν τα έγγραφα ότι κατά παράβαση των κανονισμών είναι γιατρός του ΠΑΟΚ από το 2004.

Έχουμε τραυματισμό του προπονητή μας. Μας συγχωρείτε που δεν τον εξέτασε ένας διασώστης. Πάει να εισέλθει στα αποδυτήρια ένα άτομο που φορά φόρμα με σήμα του ΠΑΟΚ. Όταν προσήλθε με τον βοηθό παρατηρητή και τον 4ο, τότε του επετράπη η είσοδος. Αν ήταν 15 λεπτά, ή 5, αυτό δεν έχει σημασία».

Ο κ. Μαυρομάτης ζήτησε από τον πρόεδρο να βγάλει έως αύριο την απόφαση, με τον τελευταίο να του απαντά «Το θεωρείται ευχερές; Την άλλη φορά λέγατε πόσο γρήγορα έβγαλε την απόφαση…

Στο δεύτερο βαθμό είμαστε πιο γρήγοροι; Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα σε κανέναν. Ξέρω ότι έχετε αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά δεν θα βγάλουμε μια απόφαση όπως να’ ναι».

 
Mε πληροφορίες από το sport24.gr, sport-fm

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης