Ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε στην κοπή της πίτας του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης και μίλησε για την Τούμπα. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ τόνισε ότι το γήπεδο ή θα πρέπει να ανακαινιστεί ή θα πρέπει να κατασκευαστεί σε νέο χώρο.

Αναλυτικά, είπε:

«Όποιος λέει ΠΑΟΚ, καταλαβαίνουμε Τούμπα. Όταν λέμε Τούμπα, μιλάμε για το μέρος όπου χτυπά η καρδιά του ΠΑΟΚ. Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ έκανα τον γύρο της Τούμπας και είπα ότι εμείς θα φύγουμε από εδώ. Στη συνέχεια σκέφτηκα ότι ίσως αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Μπορούμε να χτίσουμε την καινούργια Τούμπα, να νιώθουμε την ενέργειά της. Εγώ τη νιώθω. Ακόμη κι όταν με βρίζουν, δεν με πειράζει. Όταν έρθει η ώρα, θα ακούσω τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα είμαι σε ένα δίλημμα. Ή πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη πλήρη ανακαίνιση της Τούμπας ή πρέπει να εμφανιστεί μια Τούμπα σε άλλη θέση. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε. Αλλά και οικονομικά. Θεωρώ ότι αυτόν τον στόχο είναι πιο εύκολο και πιο καλό να τον πετύχουμε σε καινούργιο μέρος.

Στο χωριό όπου γεννήθηκα, στη Σάντα, ακόμη κι όταν πουλούσαν μια αγελάδα, πήγαιναν να δουν σε ποιο στάβλο θα πάει η αγελάδα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι η νέα Τούμπα θα είναι ένα μέρος στο οποίο θα νιώθουμε άνετα. Θα συμβουλευτώ εσάς, όλους τους φιλάθλους, θα γίνει μια μεγάλη διαδικασία λήψης της γνώμης του κόσμου κι αυτό που θα θελήσετε εσείς, αυτό θα κάνω κι εγώ».

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για το γεγονός ότι υπάρχετε! Για το γεγονός ότι χθες μπορούσαμε να δούμε μαζί το ματς. Είναι έτσι τα πράγματα, που εγώ ταξιδεύω πολύ στον κόσμο γενικά και κάθε φορά που με ρωτούν τι σου λείπει, εγώ απαντάω η οικειότητα του σπιτιού», είπε στην αρχή και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλω να το πω εδώ μπροστά σας. Κάτι που δεν έχω πει ποτέ σε κανέναν. Κάποτε όλοι θα φύγουμε από αυτή τη ζωή. Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι επιτυχίες μου με τον ΠΑΟΚ, αλλά θέλω να με θάψουν με τη στολή του ΠΑΟΚ».

Μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ είπε: «Είμαι χαρούμενος σήμερα, όχι επειδή νικήσαμε τον Αστέρα, παρότι χρειαζόμασταν πολύ τη νίκη. Είμαι επειδή είχα τόσο ζεστή υποδοχή από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη. Αισθάνθηκα πως ήμουν στο σπί τι μου και στην Τούμπα. Επειδή ακόμα δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως στην Τούμπα νιώθω σαν στο σπίτι μου… Η αγάπη των φιλάθλων του ΠΑΟΚ για την ομάδα, δεν υπάρχει αλλού. Οι οπαδοί μας, εδώ, όταν μας έκοβε ο διαιτητής με δικαιολογημένο οφσάιντ το αποδέχονταν. Δεν θέλουμε να γίνουμε σαν τους άλλους.

Δυο μεγάλες αξίες έχω στην ζωή μου: Τον Πόντο και τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω άλλον ιδιοκτήτη να διαπραγματευόταν 7 χρόνια και να επέμενε μέχρι να πάρει μια ομάδα. Κατάλαβα σε εκείνα τα επτά χρόνια, πως είναι το νόημα στην ζωή μου. Υπάρχουν λύπες, αλλά δεν πρέπει να με απομακρύνουν από τον στόχο μου. Ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει, θα γίνει ισχυρός, παρά την στεναχώρια μας.

Δυο στόχοι μας έμειναν: Να παλέψουμε για το κύπελλο και να το κερδίσουμε και να πάρουμε το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League. Ο χαρακτήρας μου είναι τέτοιος, που δεν αλλάζω στόχους, ακόμη κι όταν απομένει μόνο θεωρητική πιθανότητα επίτευξης τους. Δε θα θελα να χρησιμοποιήσω τις ίδιες μεθοδολογίες που χρησιμοποιούν άλλες ομάδες με την διαιτησία.

O ΠΑΟΚ φέτος κλείνει 90 χρόνια, μια τεράστια ιστορία, που ήθελα πάντα να είμαι αντάξιος αυτής, αλλά θέλω ειδικά εκείνο το τμήμα της ιστορίας που θα είμαι παρών, που θα γραφτεί και με την δικιά μου συμμετοχή, να είναι το πιο λαμπρό. Να αναγνωριστεί στην Ευρώπη ως μεγάλη ομάδα.

Νομίζω πως οι φίλαθλοί μας με δοκιμάζουν… Ο κόσμος του ΠΑΟΚ χωρίζεται σε δυο μέρη: Σ’ εκείνους που ζουν και αναπνέουν και ονειρεύονται για τον ΠΑΟΚ και δε θα τον έβλαπταν ποτέ και στους άλλους που αποτελούν εσωτερική καταστροφική δύναμη. Κανένας δε μπορεί να είναι πάνω από τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ. Ούτε εγώ, ούτε κάποια ομάδα φιλάθλων. Αν πρέπει να ξεκαθαρίσω την κατάσταση και πρέπει να δουν τη δύναμή μου, θα την δουν. Η δύναμη και η περιουσία του ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του. Αλλά κανείς δεν πρέπει να λειτουργεί εις βάρος του. Όσα χρόνια κι αν κάνω λάθη, θα τα διορθώνω και θα προχωράω μπροστά.

Συντάσσομαι με τους ποιοτικούς φιλάθλους της ομάδας. Και αν πρέπει να υπάρξει κάθαρση, θα την επιβάλλω.

Το παράπονο από τους Έλληνες, το εξέφρασα, πιστεύοντας πως θα γίνω κατανοητός. Μέχρι να αλλάξει ο Έλληνας στάση απέναντι στον εαυτό του και στα προβλήματά του, κανείς δεν θα έρθει απ’ έξω να τα λύσει…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης