Το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε νόμιμο το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου του ΠΑΟΚ, όπως και των υπόλοιπων εγκαταστάσεών του, ενώ παράλληλα προβλέπεται η ανάπλαση της γύρω περιοχής, σύμφωνα με τον ν. 4447/2016.

Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, με το Π.Δ. επέρχεται εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ με ανάπτυξη νέων σύγχρονων προδιαγραφών, οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των FIFA/UEFA στο πλαίσιο των απαιτητικότερων υποχρεώσεων της ομάδας (Champion League και άλλες ευρωπαϊκές οργανώσεις).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι με τον νόμο 4572/2018 παραχωρήθηκαν στον ΠΑΟΚ τρεις εκτάσεις γύρω από το σημερινό γήπεδο (21.722 και 344 τ.μ.), έτσι ώστε μαζί με την ιδιοκτησία του να αποτελούν μια ενιαία έκταση η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις και συνοδές χρήσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού κέντρου.

«Η επίμαχη περιοχή πρόκειται να αποτελέσει υπερτοπικό πυρήνα αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, εστίασης και γενικότερα πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα, η επισκεψιμότητα στο νέο γήπεδο μπορεί να συνδυαστεί με την τουριστική αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Τούμπας», καταλήγει το ΣτΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης