Δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για το ζήτημα πολυϊδιοκτησίας των ΠΑΕ Ξάνθη και ΠΑΟΚ, το σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε σήμερα (10/2) στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League. Αυτό σημαίνει ότι η πολύκροτη υπόθεση μπαίνει πολύ σύντομα στην επόμενη φάση της, καθώς εντός των προσεχών ημερών θα οριστεί δικάσιμος και θα κληθούν οι δύο εμπλεκόμενες ΠΑΕ σε απολογία, ενώπιον του δικαιοδοτικού οργάνου της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Η σχετική ανακοίνωση της Super League: «Ανακοινώνεται ότι διαβιβάστηκε σήμερα στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League, δια του υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 96/10.2.2020 εγγράφου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η “από 27.01.20 Έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που αφορά: α) την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ Α.Ο. και β) την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ Α.Ο. και ΠΑΕ ΠΑΟΚ”. Εντός των προσεχών ημερών, θα οριστεί δικάσιμος από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι αναφέρει το σκεπτικό

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μεταβίβασε στη Super League το σκεπτικό με βάση το οποίο κατέληξε στην απόφαση ότι προκύπτει πολυιδιοκτησία ανάμεσα στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Πρόκειται για έγγραφο 84 σελίδων που περιέχει οικονομικά και εταιρικά στοιχεία, έγγραφα τραπεζών και συναλλαγές.

Το σκεπτικό περιέχει ποσό 6,7 εκατ. ευρώ που μετέφερε από την RFA στην Dimera ο Ιωάννης Καλπαζίδης και αφορούσε σε ομολογιακό δάνειο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γεγονός που δείχνει την σχέση του με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η ΕΕΑ αναφέρει ότι ο Καλπαζίδης μέσω των μετοχών του ομολογιακού δανείου, συνδέεται με την ίδια την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα στοιχεία αυτά τα προσκόμισε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ και η RFA του Καλπαζίδη, όταν τους ζητήθηκε από την επιτροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το σκεπτικό περιέχει αυτοψία που έγινε στις εγκαταστάσεις της Ξάνθης από την Ειρήνη Μαρούπα, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το πόρισμα τονίζει ότι το ξενοδοχείο είναι άνευ ιδιαίτερης αξίας και μετά την αγορά τους από τον Ιωάννη Καλπαζίδη δεν έχει γίνει κανένα έργο συντήρησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης