Στο ΣτΕ προσέφυγαν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020, 17:36
Στο ΣτΕ προσέφυγαν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη

Τα… κάστανα από τη φωτιά καλείται πλέον να βγάλει το Συμβούλιο της Επικρατείας, στα χέρια του οποίου περνά το «καυτό» θέμα των χειρισμών που έγιναν όσον αφορά τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη  μετά τις προσφυγές οι οποίες κατατέθηκαν από τις δύο ομάδες ζητώντας να «παγώσουν» και να ανακληθούν οι επίμαχες αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού  για την ανάκληση της συμμετοχής τους στο Πρωτάθλημα.

Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Ξάνθη  προσέφυγαν στο ΣτΕ, καταθέτοντας «μπαράζ» αιτήσεων,  ύστερα από διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα σε βάρος των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα, ζητούν  να  ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση ανάκλησης του πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ και της  Ξάνθης,  ουσιαστικά δηλ. της  συμμετοχής τους στο Πρωτάθλημα.

Παράλληλα, με αίτησή τους ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής, από τους προέδρους του Δ΄ και Γ΄  Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Η Ξάνθη  αμφισβητεί δε ευθέως την  η απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τις οποίες αντικαταστάθηκαν δυο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και επιβλήθηκαν πρόστιμα και στις δύο ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με  απόφασή της κατά πλειοψηφία (3-2) αποφάσισε την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της.

Οι δύο ομάδες τονίζουν στις προσφυγές τους ότι από τις προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη και δυσχερώς επανορθώσιμη ηθική, οικονομική και ποδοσφαιρική βλάβη, σε περίπτωση που γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους.

Ακόμη, επισημαίνουν ότι επέρχεται βάναυση και ανεπανόρθωτη βλάβη στην φερεγγυότητα των ποδοσφαιρικών εταιρειών και των μετόχων τους, οι οποίοι φέρονται να κινούνται στο σκοτεινό παρασκήνιο και να χρησιμοποιούν παρένθετα πρόσωπα, να μετέρχονται τεχνασμάτων και  εικονικών συμφωνιών, προκειμένου να καταστρατηγήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Σύμφωνα με τις εν λόγω ομάδες,  οι επίμαχες αποφάσεις επιφέρουν ποινή απώλειας διεκδίκησης του πρωταθλήματος της Super League για το 2019-2020 και απώλεια   συμμετοχής για  το 2020-2021 στο Champions League, υποστηρίζουν οι δύο επίμαχες ομάδες.

Τέλος, αναφέρουν ότι θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ, λόγω απώλειας εσόδων  από την πώληση εισιτηρίων, τηλεοπτικών  δικαιωμάτων, κ.λπ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020, 17:40