Με το αήττητο σερί 43 αγώνων πρωταθλήματος και διάφορα άλλα ρεκόρ που καταρρίπτει ο ΠΑΟΚ, συνεχίζει την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέρασε αλώβητος από το Πανθεσσαλικό και η νίκη του με 2-0 επί του Βόλου σηματοδότησε και το δεύτερο στη σειρά παιχνίδι χωρίς γκολ στο παθητικό του φέτος, μια κατηγορία που ήταν η μόνη αρνητική στις ως τώρα επιδόσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα ακόμα ρεκόρ, με το 56ο παιχνίδι πρωταθλήματος που σκοράρει, έχοντας αφήσει πολύ πίσω στο χρόνο το τελευταίο ματς όπου δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.

Αυτό συνέβη σχεδόν πριν δύο χρόνια, όταν στον αγώνα του ΟΑΚΑ στις 5 Νοεμβρίου 2017 γνώρισε την ήττα με 1-0 από την ΑΕΚ και έφυγε «άσφαιρος» από το γήπεδο επιθετικά.

Η νίκη του επί του Βόλου σήμανε ένα ακόμα ρεκόρ. Ήταν το 21ο παιχνίδι χωρίς ήττα μακριά από την έδρα του, αφού το καλύτερο προηγούμενο ρεκόρ του ήταν 20 σερί αγώνες αήττητος εκτός έδρας, από την διετία 1975-77.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατηγορία σκοραρίσματος ο ΠΑΟΚ τα πάει πολύ καλά, καλύτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά. Με τα 18 ως τώρα γκολ που σημείωσε στο πρωτάθλημα έχει την πλέον παραγωγική επιθετική γραμμή με μέσο όρο 2,25 γκολ ανά παιχνίδι και επίσης δύο και πλέον γκολ σε κάθε αγώνα.

Έτσι και στα 8 παιχνίδια πρωταθλήματος φιλοδώρησε με τουλάχιστον δύο γκολ τον κάθε αντίπαλο που συνάντησε στο διάβα του.

Από το σύνολο του ρόστερ του ως τώρα πήραν χρόνο συμμετοχής 21 ποδοσφαιριστές, με τον Αντρέ Βιερίνια να είναι αυτός που μπήκε τελευταίος και με τον μικρότερο χρόνο παρουσίας.

Μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής έχει ο Άνχελ Κρέσπο, που αγωνίστηκε σε 1076 λεπτά πρωταθλήματος, ακολουθούμενος από τον Δημήτρη Γιαννούλη που έχει στις 8 παρουσίες του 969 λεπτά.

Από το σύνολο των βασικών ποδοσφαιριστών του ρόστερ, μόνο οι Βέρνμπλουμ, Λάμπρου και Μιχάι δεν πήραν χρόνο παρουσίας και φυσικά περιμένουν στα… πιτς να πάρουν το “βάπτισμα” της αγωνιστικής περιόδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης