Το μήνυμα της Σάλκε για το ματς-ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 07:39
Το μήνυμα της Σάλκε για το ματς-ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ
Η Σάλκε με ανακοίνωση που εξέδωσε απηύθυνε έκκληση στους φίλους της, αλλά και στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διεξαχθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας χωρίς βία και ακρότητες.

Αναλυτικά:


Κατά τη διάρκεια του αγώνα στη Θεσσαλονίκη, υπήρξαν μηνύματα που δεν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Θα το εξετάσουμε μαζί με την UEFΑ και τον ΠΑΟΚ. Σχετικά με αυτό, θα θέλαμε να κάνουμε τις εξής επισημάνσεις στον κόσμο. Άσχετα από τα συναισθήματα και τις πολιτικές διαφορές, εμείς ως σύλλογος πρέπει να μείνουμε μακριά από κάθε είδους πρόκληση.

Η πρόκληση θα οδηγήσει σε ένα συγκεκριμένο είδος συμπεριφοράς. Η μόνη συμπεριφορά που αναμένουμε ως Σάλκε από τους φιλοξενούμενους οπαδούς είναι να αντιμετωπίσουν το ποδόσφαιρο ως επίκεντρο, με ειρηνικό τρόπο συμπεριφοράς.

Αυτό απαιτεί την ανοχή και τον σεβασμό και από τις δύο πλευρές. Οποιοδήποτε είδος «εκδίκησης» ή προκλητικές σημαίες, ανεξάρτητα από το πόσο νόμιμες μπορεί να θεωρηθούν, θα είναι εις βάρος της ομάδας μας, καθώς αποτελούν μορφή βίας και πρόκληση προς τον αντίπαλο.

Αντικείμενα που έχουν απαγορευτεί για τους οπαδούς της Σάλκε μέχρι τώρα, απαγορεύονται επίσης για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τους κανονισμούς του σταδίου.

Οι φίλαθλοι στη γύρω περιοχή του σταδίου δεν πρέπει να φέρουν αξεσουάρ που μπορεί να προκαλέσουν οπαδούς άλλων ομάδων.

Αυτοί οι κανονισμοί αποτελούν τη βάση για την άδεια λειτουργίας της Veltins-Arena και πρέπει να τηρούνται σε όλες τις εκδηλώσεις. Η ασφάλεια είναι επίσης υποχρεωμένη να απαγορεύσει την είσοδο αντικειμένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για να προκαλέσουν. Γι' αυτό βασιζόμαστε στην κατανόηση και τη λογική των φίλων της Σάλκε.

Η δουλειά μας ως ομάδα είναι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όσων βρεθούν στο γήπεδο. Η υποστήριξη του κάθε φίλου της Σάλκε μπορεί να βοηθήσει για την εκτόνωση αυτής της κατάστασης, αποφεύγοντας κάθε πρόκληση και δείχνοντας το μεγαλείο μας, ανεξάρτητα από τα γεγονότα του πρώτου αγώνα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 09:45