Τη μεγαλύτερη φετινή του νίκη πανηγύρισε ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς επικράτησε στη «Ριζούπολη» 4-0 του ΠΑΣ Γιάννενα, για την 19η αγωνιστική. Δύο γκολ πέτυχε ο Μίνγκας (45+2’, 60’), ο οποίος είχε δοκάρι στο 18’, ενώ ο Ντάλμπεργκ άνοιξε λογαριασμό στο 49’ και ο Φαρινόλα διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 70’.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις στο 18’ ο Απόλλων απείλησε τους φιλοξενούμενους και έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Μίνγκας πετάχτηκε πιο μπροστά από τον Κολοβέτσιο έκανε την προβολή, όμως η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αμπάρη. Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν. Ο Παντελιάδης σέντραρε, ο Κόρμπος τσίμπησε τη μπάλα, οι Κολοβέτσιος και Τζημόπουλος έχασαν την φάση και ο Μίνγκας με σουτ πέτυχε το 1-0.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Φαρινόλα από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα και ο Ντάλμπεργκ με κεφαλιά «σφράγισε» τη νίκη του Απόλλωνα, σκοράροντας το 2-0.

Το 3-0 ήρθε στο 60′, με τον Μίνγκα από πλάγια θέση να σουτάρει και νικά εκ νέου τον Αμπάρη. Το… κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 70′. Ο Φαρινόλα, μετά από αντεπίθεση και από πλάγια θέση αριστερά διαμόρφωσε το 4-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ






Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0 (Nova 2)

Γκολ: 45′, 60′ Μίνγκας, 49′ Ντάλμπεργκ, 70′ Φαρινόλα
18′ δοκάρι ο Μίνγκας

Κίτρινες κάρτες: Τζημόπουλος

Κόκκινες κάρτες:

Απόλλων Σμύρνης: Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Άλβαρεζ, Κανακούδης, Κόρμπος (53′ Έγκον), Τσοκάνης (90′ Κουκ), Μίνγκας, Παντελιάδης, Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Αμπάρης, Βίλα, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς (80′ Κυβελίδης), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κοροβέσης (63′ Μπέριος), Στρούνα (46′ Σονγκό), Ακόστα.

Οι δηλώσεις:

Λόρι Σάντσες: «Ήταν χωρίς αμφιβολία η καλύτερη εμφάνιση που κάναμε. Η προσπάθεια ήταν καταπληκτική. Είχαμε δοκάρι, τον έλεγχο του ματς, αλλά ήταν σημαντικό το γκολ που ήρθε στην εκπνοή».

Σάκης Τσιώλης:
«Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα, είναι μια ιστορική ομάδα, που επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα. Είναι μια βαριά ήττα για μας, μια ήττα που δεν περιμέναμε ότι θα πάρει τέτοιες διαστάσεις, εμείς είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ίλιτς στο 43’-44’, αλλά στις καθυστερήσεις από δικό μας λάθος ο Απόλλων άνοιξε το σκορ. Εμείς στο β’ ημίχρονο δεν μπήκαμε, ήρθε γρήγορα το δεύτερο γκολ και στη συνέχεια ρισκάραμε. Είναι ντροπή για όλους εμάς που έχουμε το αγωνιστικό κομμάτι και τη μεγαλύτερη ευθύνη την παίρνει ο προπονητής. Θα πρέπει να βελτιωθούμε εν όψει του επόμενου αγώνα, που θα κρίνει πολλά για μας».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης