Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Super League, η οποία φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Τσάβες σημείωσε την Κυριακή ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Άγιαξ της Ηπείρου με τον Αργεντινό άσο σε μεγάλα κέφια, επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς, μετά την ισοπαλία που είχε αποσπάσει στην πρεμιέρα στην Τρίπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσάβες άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Παντελίδη στο 23ο λεπτό με ένα πανέμορφο γκολ, ενώ στο 43’ έδωσε την ασίστ στον Ίλιτς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

TΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 10` ο Πετρόπουλος έπιασε κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Τζόρβας αποσόβησε εντυπωσιακά το 1-0, όταν απέκρουσε το εξ΄επαφής πλασέ του Κοροβέση, μετά από έξοχη πάσα «τρύπα» του Ιλιτς στο ύψος της μικρής περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίεση των γηπεδούχων «καρποφόρησε» στο 23ο λεπτό, όταν ο Τσάβες πήρε την μπάλα περίπου 25 μέτρα έξω από την περιοχή του Απόλλωνα και με εντυπωσιακό -σε δύναμη και τεχνική- σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τζόρβα, ανοίγοντας το σκορ για τον ΠΑΣ.

Οι παίκτες του Παντελίδη κράτησαν με άνεση τον ρυθμό του αγώνα και πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ, αλλά οι προσπάθειες τους σταματούσαν έξω απ την περιοχή του Τζόρβα.

Στο 34` η «ελαφρά ταξιαρχία» απείλησε αισθητά, όταν ο Μίνγκας με σουτ από περίπου 35 μέτρα, υποχρέωσε τον Βελλίδη να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 43ο λεπτό, ο Τσάβες ξεμαρκαρίστηκε από δεξιά, έκανε παράλληλη σέντρα και ο επερχόμενος Ιλιτς δεν δυσκολεύθηκε με κοντινό πλασέ να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι διορθωτικές κινήσεις του Βοσνιάδη δεν απέδωσαν, καθώς οι παίκτες του Παντελίδη, διατήρησαν την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο και την κατοχή της μπάλας.

Μάλιστα, απείλησαν με τον Τσάβες (52`) και τον Ιλιτς (63`), αλλά τα σουτ των δύο παικτών έστειλαν την μπάλα έξω απ την εστία του Τζόρβα, ενώ στο 83` ο διεθνής τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του Βίλα έξω από την περιοχή, όπως συνέβη και στο 91ο λεπτό.

Από την πλευρά του, ο Απόλλωνας προσπάθησε μετά το 65` να δημιουργήσει φάσεις, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, ενώ την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι «κατέβασαν ταχύτητα» και διατήρησαν με άνεση την νίκη και τους τρεις βαθμούς, παραμένοντας αήττητοι στη Super League.

Κίτρινες: Λίλα

ΠΑΣ Γιάννινα: (Σάββας Παντελίδης):
Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Κοροβέσης (76` Στρούνα), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς (82` Κεϊτά), Λίλα, Ιλιτς (90` Γιάκος), Βίλα, Τσάβες.

Απόλλωνας Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Παντελιάδης, Κόρμπος, Μίνγκας (46` Φαρινόλα), Αλβαρεζ (53` Τσιλιγκίρης), Γκουέλα, Καμαρά, Βέρτζος, Πετρόπουλος (65` Μπλάζεκ).

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης