Σημαντική νίκη με ανατροπή στους «Ζωσιμάδες» πέτυχε την Κυριακή η Καλλονή, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ομάδα του Μαντζουράκη μολονότι βρέθηκε να χάνει στην έδρα του «Άγιαξ» της Ηπείρου έκανε την ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε με 2-1 των γηπεδούχων, που παρέμειναν χωρίς νίκη για τρίτη αγωνιστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Λεοζίνιο (67΄) και Περόνε (78΄), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Ακόστα στο 10′.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και αυτό φάνηκε από την αρχή της αναμέτρησης. Ευκαιρίες υπήρξαν και στις δύο εστίες και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Ακόστα ήταν ο σκόρερ, σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα με την ομάδα της Ηπείρου. Ο Ίλιτς έπιασε την κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Ντάσιου, ο Χογκ απέκρουσε, ωστόσο o Ισπανός μέσος από κοντά έκανε το 1-0. Στο 19΄ η Καλλονή έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Μαρσέλο Άλβες βρέθηκε απέναντι στον Βελλίδη, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ, και στη συνέχεια το γυριστό σουτ του Περόνε κατέληξε άουτ.

Στο 36΄ η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη έχασε σπουδαία ευκαιρία, καθώς ο Λεοζίνιο έκανε ωραία προσποίηση, βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, όμως καθυστέρησε και δεν πρόλαβε να σουτάρει, με την άμυνα των γηπεδούχων να του παίρνει την μπάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξι λεπτά αργότερα (42΄) ο Βελλίδης πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση στο εντυπωσιακό σουτ του Μαρσέλο Άλβες έξω από την περιοχή, διατηρώντας το μηδέν για την εστία του.

Ο προπονητής του ΠΑΣ, Σάκης Τσιώλης, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ, έβλεπε πως με τον ίδιο ρυθμό θα ήταν θέμα χρόνου να ισοφαρίσει η Καλλονή, και μέχρι το 60΄ είχε πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές του, προκειμένου να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του.

Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 67΄ όταν ο Λεοζίνιο εκτέλεσε φάουλ, ο Βελλίδης αιφνιδιάστηκε, η μπάλα χτύπησε αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΣ για το 1-1.

Στο 74΄ η Καλλονή έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν στην αντεπίθεση ο Περόνε πάσαρε στον Μαρσέλο Άλβες, το σουτ του οποίου έδιωξε με δυσκολία ο Βελλίδης, για να πετύχουν τελικά το νικητήριο γκολ οι φιλοξενούμενοι τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ήταν το 78ο λεπτό, όταν ο Λεοζίνιο έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, πάσαρε στον Μανούσο, ο οποίος καθυστέρησε χαρακτηριστικά, αλλά εντέλει έστρωσε στον Περόνε, με τον Αργεντινό να κάνει το τελικό 1-2.

Κίτρινες: Κυβελίδης, Λίλα, Ριβέρα, Τσουκαλάς – Ζακουάνι, Κεϊτά, Ποντάνι, Περόνε, Φαρία

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σάκης Τσιώλης):
Βελλίδης, Σονγκό (46΄ Κοροβέσης), Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα (53΄ Χαρίσης), Στρούνα, Ακόστα, Ίλιτς, Κυβελίδης (60΄ Μπέριος)

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Ζακουανί, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο Αλβες (81΄ Φουρλάνος), Κεϊτά (76΄ Φαρία), Λεοζίνιο, Γκναμπούγιου, Μανούσος, Περόνε (84΄ Καζάκης)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης