Ο βαθμολογικά αδιάφορος Πανιώνιος νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη, για την 29η αγωνιστική της Super League και έσπρωξε τον «Άγιαξ» της Ηπείρου «στο χείλος» του υποβιβασμού.

Τα γκολ του Μασούρα στο 7΄ και του Σπιριντόνοβιτς στο 65΄ χάρισαν τη νίκη στους «κυανέρυθρους», ενώ ο Κρίζμαν είχε ισοφαρίσει με πέναλτι στο 55΄ για την ομάδα του Πετράκη που για να αποφύγει πλέον τον απευθείας υποβιβασμό και να πάει σε μπαράζ με τον δεύτερο της Football League, χρειάζεται νίκη επί του πρωταθλητή ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική και παράλληλα ήττα του ΟΦΗ από τον Ατρόμητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι φιλοξενούμενοι «καίγονταν» για τη νίκη, αλλά ο Πανιώνιος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ μόλις στο 7΄, με δυνατό σουτ του Γιάννη Μασούρα, που πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του στη Super League. Ο ΠΑΣ ήθελε, αλλά έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει και απείλησε για πρώτη φορά στο 36΄ με ένα φάουλ του Σεργκελασβίλι, το οποίο έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Μαλέρμπ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη πίεσαν και δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις, χωρίς όμως να φτάσουν στην ισοφάριση.

Η πίεση του ΠΑΣ Γιάνννα συνεχίστηκε στο ξεκίνημα του β΄ μέρους και καρποφόρησε στο 55΄, όταν ο Κρίζμαν κέρδισε πέναλτι από τον Σταυρόπουλο και το εκτέλεσε εύστοχα, πετυχαίνοντας το 1-1. Όμως οι «κυανέρυθροι» απάντησαν στο 65΄, με τον νεοεισελθόντα Σπιριντόνοβιτς να στέλνει με το σώμα τη μπάλα στα δίχτυα (οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι), μετά από σέντρα του Μπουμάλ, και… σόκαραν τους Ηπειρώτες. Η πίεση της γιαννιώτικης ομάδας στο φινάλε δεν έφερε αποτέλεσμα, καθώς το γκολ του Κρίζμαν στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε με υπόδειξη οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, κι έτσι πλέον ο ΠΑΣ βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, αφού χρειάζεται νίκη επί του ΠΑΟΚ στους «Ζωσιμάδες» και ήττα του ΟΦΗ από τον Ατρόμητο, προκειμένου να πάει στο μπαράζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες: Σταυρόπουλος – Τζημόπουλος, Αθανασιάδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μαλέρμπ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Μασούρας, Σαραμαντάς, Μαξίμοβιτς, Κόρμπος, Παπαγεωργίου (60΄ Σπιριντόνοβιτς), Μανιάτης (59΄ Τσιλούλης), Μπουμάλ (90΄+ Μίκο), Ντουρμισάι

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Νεοφ. Μιχαήλ, Κάστρο, Κρίζμαν, Πάντελιτς (52΄ Νικολιάς), Σεργκελασβίλι, Κάργας, Μάνος (70΄ Λεό Μπατίστ), Αλ. Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Παμλίδης (46΄ Αθανασιάδης), Μπουκουβάλας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης