Το απόλυτο νικών του Άρη έσπασε το Σάββατο ο ΠΑΣ Γιάννινα, υποχρεώνοντας τους Θεσσαλονικείς στην πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Super League.

Πιο συγκεκριμένα ο «Άγιαξ» της Ηπείρου με αυτογκόλ του Δεληζήση στο 65′, επιβλήθηκε με 1-0 των «κίτρινων», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, και έφτασε στο δεύτερο διαδοχικό «τρίποντο», μετά από αυτό κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.


ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τις δυο ομάδες να προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα να σκοράρουν, έχοντας όμως από μια καλή ευκαιρία για να το πράξουν αυτό.

Στο 29΄ μετά από πολύ ωραία ατομική προσπάθεια του Γκαρσία, στο πλασέ του Αργεντινού η μπάλα εξοστρακίστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με τον Βιδάλ, ο οποίος ωστόσο νικήθηκε από τον Κουέστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπερασματικά σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο ο Άρης είχε εδαφική υπεροχή αλλά οι Γιαννιώτες με καλή οργάνωση στο κέντρο και την άμυνα κρατούσαν ανέπαφα τα δίχτυα τους από μια άτολμη επιθετική γραμμή των φιλοξενούμενων που δεν είχε πολλές συνδυαστικές προσπάθειες.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν την επιθετικότητα τους, καταφέρνοντας να ανοίξουν το σκορ στο 65΄ με αυτογκόλ του Δεληζήση: σε σουτ του Λεό, η μπάλα κόντραρε στον παίκτη των «κιτρίνων» και κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα.

Ο Άρης εν συνεχεία πίεσε για την ισοφάριση αλλά ο Πάκο Ερέρα άργησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 81′ για να κάνει τριπλή (!) αλλαγή.
Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα της Θεσσαλονίκης πλησίασε στην ισοφάριση όταν σε φάουλ του Ματίγια, η μπάλα μετά την κεφαλιά του Δεληζήση πέρασε άουτ.
Στο 87′ ο Άρης βρέθηκε και πάλι κοντά στο 1-1, με τον Βελλίδη όμως να εξουδετερώνει το σουτ του Γκάμα, ενώ η τελευταία ευκαιρία για τους «κίτρινους» χάθηκε στο 5ο των καθυστερήσεων όπου και πάλι ο Δεληζήσης δεν πρόλαβε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.
Άξιο αναφοράς είναι ότι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νεαρού διαιτητή Ντοσίδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 21 ετών.
Κίτρινες: Βελλίδης, Βιδάλ, Γκάμα,

ΠΑΣ (Γ. Πετράκης):
Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Βιδάλ (89′ Σιόντης), Νικολιάς, Μυστακίδης (63′ Κριζμάν), Λεό (75′ Αθανασιάδης).

Άρης (Π. Ερέρα):
Κουέστα, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κολάσο, Τζανακάκης, Μπάσα (81΄ Σιώπης), Ματίγια, Γκαρσία (81΄ Μαρτίνες), Γκάμα, Ντιγκινί (81΄ Ναζλίδης), Γιουνές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης