Την απόκτηση του Ικερ Μπιλμπάο ανακοίνωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τον 26χρονο Ισπανό μέσο να υπογράφει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Ο νεοαποκτηθείς Βάσκος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από την Ντανόκ Μπατ και σε ηλικία 19 ετών μεταγράφηκε στην Μπασκόνια, που είναι η τρίτη ομάδα της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Επαιξε επίσης στην Γκερνίκα και από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν στην Αμορεμπιέτα, με την οποία μέτρησε συνολικά 110 συμμετοχές και εννιά γκολ. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αγωνίστηκε σε 38 παιχνίδια της Segunda Division στην Ισπανία, σημειώνοντας δύο γκολ και μοιράζοντας δύο ασίστ, ενώ μέτρησε και δύο συμμετοχές στο Copa del Rey.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις πρώτες δηλώσεις του, ο Μπιλμπάο επισήμανε: «Έχω μεγάλες προσδοκίες για τη σεζόν που έρχεται. Θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΣ με όλες μου τις δυνάμεις. Ελπίζω να κάνουμε μια μεγάλη χρονιά. Ξέρω ότι οι οπαδοί στην Ελλάδα αγαπούν τις ομάδες τους, τις στηρίζουν με πάθος και αυτό μου αρέσει πολύ. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, γενικώς άκουσα καλά πράγματα για την Super League και τον ΠΑΣ, μίλησα με τον Κόντε και πήρα πολύ καλές αναφορές για την πόλη και την ομάδα. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω όπως μπορώ, να μοιράσω ασίστ ή ακόμα και να πετύχω κάποιο γκολ. Πρέπει να προχωράμε βήμα-βήμα και ελπίζω να φτάσουμε μακριά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης