Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε το Σάββατο ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου επιβλήθηκε με 3-1 σκορ του Πανιωνίου στο στάδιο «Ζωσιμάδες», για την 14η αγωνιστική της Super League, κατακτώντας ένα σημαντικό «τρίποντο» στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ από το 51ο λεπτό χάρη σε τέρμα του Νικολιά, ενώ οι «κυανέρυθροι» ισοφάρισαν στο 82′ με τον Ντουρμπισάι.
Ένα λεπτό πάντως αργότερα ο Γιάκος έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στο συγκρότημα του Πετράκη, ενώ στο 88′ ο ίδιος παίκτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν δικαίωσαν τους φιλάθλους για την απόφαση τους να βρεθούν στο γήπεδο, καθώς εκτός από δυνατές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής δεν είδαν τίποτα το ποιοτικό.
Στην επανάληψη, τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς ο ΠΑΣ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος και πίεσε την άμυνα του Πανιωνίου.
Η πίεση αυτή γρήγορα καρποφόρησε, καθώς στο 51ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Τότε ο Νικολιάς έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, μετά από ωραία πάσα του Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή.
Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη συνέχισαν να έχουν τα «ηνία» στον αγωνιστικό χώρο και στο 57′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπουκουβάλα να σεντράρει από αριστερά, τον Αθανασιάδη να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στη συνέχεια ο Πανιώνιος ισορρόπησε το ματς, πήρε μέτρα μέσα στο γήπεδο και έψαξε την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο 82ο λεπτό, με τον Μασούρα να γυρίζει παράλληλα στον Ντουρμισάι και εκείνον να στέλνει τη μπάλα από κοντά στα αντίπαλα δίχτυα.

Ο ΠΑΣ δεν το έβαλε κάτω και στο επόμενο λεπτό κατάφερε να πάρει ξανά την πρωτοπορία στο σκορ, με τον Γιάκο να κάνει ένα φοβερό σουτ με το δεξί, έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα σε ένα σημείο που ο Κότνικ δεν μπορούσε να την διώξει.
Τελικά η ομάδα των Ιωαννίνων πήρε τη νίκη με 3-1, με τον Γιάκο να ευστοχεί σε (αμφισβητούμενο) πέναλτι στο 89ο λεπτό.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Μιχαήλ Ν., Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ Α., Μπουκουβάλας, Γιάκος (89′ Σκόνδρας), Λίλα (67′ Σιόντης), Νικολιάς, Παμλίδης (90′ Βιδάλ), Αθανασιάδης, Κρίζμαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πανιώνιος (Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου (80′ Αλμπεργκ), Ντομίνγκεζ, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κούρντι, Κόρμπος, Τσιλούλης (86′ Οικονομίδης), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς (76′ Σιντι Αλί), Ντουρμισάι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης