Ο Πλατανιάς πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την ευκαιρία να ξεφύγει από την 15η θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη ηττήθηκε με 2-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Περιβόλια, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 27ης αγωνιστικής, παραμένοντας έτσι στην… κόψη του ξυραφιού, όσον αφορά στον υποβιβασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα ο «Άγιαξ» της Ηπείρου μετά την επικράτησή του στα Χανιά αναρριχήθηκε στην έκτη θέση και με τους 35 βαθμούς μπορεί να νιώθει αρκετά πιο άνετος, αναφορικά με την παραμονή του.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Με τον Κατάι να απειλεί στο 5ο λεπτό την εστία του ΠΑΣ, όταν «έπιασε» καλό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ξεκίνησε η αναμέτρηση στα Χανιά.

Στο 11ο λεπτό, όμως οι φίλαθλοι των γηπεδούχων «πάγωσαν», όταν είδαν τον ΠΑΣ Γιάννινα να ανοίγει το σκορ: Ο Ίλιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπέριος βγήκε στο πρώτο δοκάρι και με ωραία γυριστή κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πλατανιάς προσπάθησε ν΄ απαντήσει, κάτι που κατάφερε στο 23ο λεπτό, με σκόρερ τον Κατάϊ που εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο από την περιοχή, μετά από κάθετη του Τόρες.

Οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις έκτοτε και μέχρι το ημίχρονο που ολοκληρώθηκε 1-1 με τους δύο τεχνικούς να μην έχουν προβεί σε αλλαγές.

Ο Πλατανιάς είχε μία ευκαιρία στο 55′ να προηγηθεί, όταν ο Κατάι βρέθηκε… ανενόχλητος και δοκίμασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Βελλίδης με διπλή προσπάθεια κατάφερε να μπλοκάρει.

Έξι λεπτά, αργότερα και συγκεκριμένα στο 61΄, ο Ίλιτς ελευθερώθηκε ωραία μέσα στην περιοχή του Πλατανιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Κολοβέτσιος από κοντά επωφελήθηκε τα κενά, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στον ΠΑΣ, 2-1.

Ο τραυματισμός του Μιχαήλ (διακομίστηκε με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου) υποχρέωσε τον τεχνικό του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννη Πετράκη να βάλει στη θέση του τον Κίτσου στο 71′, ενώ στο 63΄ ο Τσάβες είχε πάρει τη θέση του Γιάκου.

Στον αντίποδα, σε διπλή αλλαγή προχώρησε στη συνέχεια ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Σιαλμά και Βλαχοδήμο αντί των Γουνδουλάκη και Μπέλιτς.

Οι αλλαγές δεν έφεραν πάντως αποτέλεσμα για την ομάδα της Κρήτης που μέχρι το 82΄ δεν απείλησε. Όταν ο χρόνος άρχισε να πιέζει, ο Πλατανιάς έδειξε μεγαλύτερη κινητικότητα και είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Βλαχοδήμο στο 86΄, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.

Δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Τσουκαλά από καλή θέση για τα Γιάννενα δεν είχε τύχη, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Χωρίς τύχη στο 90΄ η εκτέλεση φάουλ του Βλαχοδίμου, με τον Βελλίδη να διώχνει σε κόρνερ, ο ΠΑΣ κράτησε ανέπαφη την εστία του στις καθυστερήσεις και «δραπέτευσε» με νίκη από τα Χανιά.

Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Γκολ: 11′ Μπέριος (ΠΑΣ), 23′ Τόρες (Πλατανιάς), 61′ Κολοβέτσιος (ΠΑΣ)

Κίτρινες: Νούνες, Γιαχία – Μιχαήλ, Ντάσιος, Ίλιτς, Τζημόπουλος

Πλατανιάς: Περιστερίδης, Φαΐσκα, Ινκούμ, Ζαραδούκας, Γιαχία (74′ Μενδρινός), Αγκιλέρα, Τετέ, Γουνδουλάκης (64′ Σιαλμάς), Κατάι, Μπέλιτς (64′ Βλαχοδήμος), Τόρες

ΠΑΣ Γιάννινα:
Βελλίδης, Μιχαήλ (71′ Κίτσου), Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Ακόστα, Γιάκος (63′ Τσάβες), Ίλιτς (83′ Λεάντρο)

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης