Το πρώτο βήμα πρόκρισης έκανε ο Πλατανιάς που κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Χανιά για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Κρητικοί έχασαν μοναδικές ευκαιρίες όχι απλά να διευρύνουν το σκορ, αλλά και να «καθαρίσουν» την πρόκριση από σήμερα. Ο καταπληκτικός, όμως, Περιστερίδης κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Αποστολόπουλος στο 49΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας λεπτό είχε εξαιρετικό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να έχουν όρεξη να τρέξουν. Τα συνεχόμενα λάθη, όμως, δεν έδωσαν την ευκαιρία να δούμε πολλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

Οσο περνούσε η ώρα ο Πλατανιάς ανέβαζε την απόδοσή του κι έφτασε κοντά στο γκολ στο 38΄. Ο Σίγκνεβιτς έκανε εξαιρετική κίνηση, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά και πολύ δυνατά και ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη τους φάση. Στο 49’ ο Γουνδουλάκης τροφοδότησε πολύ ωραία τον Αποστολόπουλο, ο οποίος με σουτ έκανε το 1-0. Στο 65’ οι Κρητικοί έφτασαν μια ανάσα από το 2-0. Ο Σίγκνεβιτς έβγαλε τετ α τετ τον Μενδρινό, αλλά ο Περιστερίδης απέτρεψε την παραβίαση και κράτησε ζωντανό τον ΠΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μόνη ομάδα που δημιουργούσε ευκαιρίες ήταν ο Πλατανιάς. Στο 83’ ο Ντεβέσα βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, καθυστέρησε, όμως, να κάνει το σουτ και ο Μιχαήλ με τάκλιν έδιωξε σωτήρια. Ένα λεπτό αργότερα οι Κρητικοί έχασαν μοναδική ευκαιρία. Υστερα από κόρνερ ο Καρυπίδης βρέθηκε μόνος του και ανενόχλητος στη μικρή περιοχή, όμως η κεφαλιά του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.. Στο 87’ ο Πλατανιάς έχασε ξανά ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Γιορέντε βρέθηκε τετ α τετ με τον Περιστερίδη, αλλά ο εξαιρετικός τερματοφύλακας του ΠΑΣ κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Στο 92’ ο Μανούσος έκανε το σουτ, αλλά και πάλι ο Περιστερίδης είπε όχι! Το τελικό 1-0 δίνει μικρό προβάδισμα στον Πλατανιά, ο οποίος θα μπορούσε να πάρει σκορ ασφαλείας

Kίτρινες: Πριντέτα, Γιορέντε / Μπέριος, Κοζορώνης

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Πριντέτα, Κάργας, Καρυπίδης, Αποστολόπουλος, Γιορέντε, Μαραγκός, Μενδρινός (68’ Ντεβέσα), Γουνδουλάκης (80’ Μουνάφο), Ντίνας (68’ Μανούσος), Σίγκνιεβιτς

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ, Κόντε, Ζάιρο, Ναδάλες (72’ Κούτρης), Κοζορώνης, Βιντάλ (69’ Γιάκος), Νικολιάς (67’ Ακόστα)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης