Ακατάλληλος για… καρδιακούς ήταν ο αγώνας στους «Ζωσιμάδες» ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τη Ξάνθη, το τέλος του οποίου βρήκε τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 2-2 σκορ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League.

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά στο τελευταίο 20λεπτό, με τους Ακρίτες να προηγούνται δύο φορές με ισάριθμα τέρματα του Καρίμ Σολτάνι (26′, 75′) και τον ΠΑΣ να απαντάει με τους Ίλιτς (71′) και Τσάβες (77′), χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία για την ολική ανατροπή όταν ο Κυριακίδης απέκρουσε το πέναλτι του Τσουκαλά στο 79′.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 26ο λεπτό, στην πρώτη επικίνδυνη στιγμή που δημιουργήθηκε στο ματς, η άμυνα των γηπεδούχων αδράνησε και ο Σολτάνι από κοντά έγραψε το 0-1.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τους γηπεδούχους να βγουν μπροστά για να κυνηγήσουν την ισοφάριση και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Κοροβέση στο 26′ και τον Ίλιτς στο 52′.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ξαφνικά, μετά το 70′ το ματς πήρε… φωτιά! Στο 71′ ο Ίλιτς με εξαιρετική προσπάθεια μέσα στην περιοχή ισοφάρισε, αλλά μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα (75′) ο Σολτάνι μετά από κόρνερ βρέθηκε ακάλυπτος -ακόμα μία αμυντική αδράνεια του ΠΑΣ- και έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Ακρίτες.

Εντούτοις, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη απάντησε άμεσα. Στο 77′ ο Τσάβες βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κυριακίδη και πλάσαρε ιδανικά, ισοφαρίζοντας σε 2-2, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ έχασε χρυσή ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή.

Ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι σε ανατροπή του Κοροβέση από τον Γούτα, ωστόσο ο Τσουκαλάς, που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Κυριακίδη, ο οποίος έπεσε σωστά στη γωνία του και έσωσε τον βαθμό για τους Ακρίτες.

Κίτρινες: Λίλα, Μιχαήλ – Λουσέρο, Σολτάνι, Ομπόντο

Κόκκινες: Ομπόντο (90+1΄ Δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης):
Βελλίδης, Ντάσιος (46΄ Τσουκαλάς), Ακόστα, Μιχαήλ (63΄ Μανιάς), Τζημόπουλος, Γιάκος, Κοροβέσης, Ίλιτς, Στρούνα (19΄ λ.τρ. Μπέριος), Τσάβες, Λίλα.

ΞΑΝΘΗ (Σάκης Τσιώλης): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας (46΄ Ρενάν), Σολτάνι, Λουσέρο, Ομπόντο, Φλίσκας, Κομεσίδης (81΄ Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (68΄ Γούτας), Λισγάρας, Καρυπίδης.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης