Ο Απόλλωνα Σμύρνης επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο εξ αναβολής παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η δράση για τη φετινή περίοδο στη Super League. Το σκορ άνοιξε στο 31’ ο Φερνάντεθ, ενώ στο 57’ ο Ντάουντα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

 

Το παιχνίδι όσο… αδιάφορο ήταν βαθμολογικά, τόσο καλό θέαμα παρουσίασε απ’ τις δύο ομάδες που παρά τις πολλές απουσίες τους (λόγω των κρουσμάτων Covid-19) βγήκαν στο γήπεδο για να παίξουν καλή μπάλα.

Ο Απόλλων ήταν ανώτερος στο πρώτο 45λεπτο και δημιούργησε πολλές «καθαρές» ευκαιρίες. Στο 5’ και στο 6’ ο Χουτεσιώτης έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις στις προσπάθειες των Ντάουντα και Μπεντινέλι, ενώ στο 9’ είχε διπλό «όχι» στις ενέργειες των Μπεντινέλι και Μαρκ Φερνάντεθ.

Στο 11’ ο Μπεντινέλι ανατράπηκε από τον Κάστρο μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής Βάτσιος αρχικά υπέδειξε πέναλτι, όμως μετά από υπόδειξη του VAR πήγε στο μόνιτορ για on field review και ανακάλεσε την απόφασή του.

Στο 14’ ο Λαγός, στο 22’ ο Ντάουντα και στο 30’ ο Χουχούμης είχαν προσπάθειες που κατέληξαν άουτ, με τον ΠΑΣ να «απαντάει» με τις ενέργειες των Πανουργιά (18’) και Παμλίδη (30’), που δεν σημάδεψαν σωστά. Στο 31ο λεπτό η υπεροχή του Απόλλωνα καρποφόρησε, όταν από γύρισμα του Ρώσση από τα αριστερά, ο Μαρκ Φερνάντεθ είχε πάρει καλή θέση μέσα στην περιοχή και με σουτ έκανε το 1-0 για την «ελαφρά ταξιαρχία».

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να βγει μπροστά μετά το γκολ του Απόλλωνα και πλησίασε στην ισοφάριση όμως στο 34’ ο Βέρχουλστ είπε «όχι» στο σουτ του Κάστρο και στο 44’ ο Γροσδάνης πλάσαρε πολύ ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα των Ιωαννίνων βγήκε λίγο πιο ψηλά για να πιέσει με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει, όμως ο Απόλλων ήταν ξανά πολύ πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Στο 49’ ο Μαρκ Φερνάντεθ δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά για το 2-0, όμως στο 57’ οι φιλοξενούμενοι «καθάρισαν» το ματς, όταν από εξαιρετική σέντρα του Χουχούμη από τα αριστερά, ο Ντάουντα με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0.

Στο τελευταίο ημίωρο ο Απόλλων είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τους Μπεντινέλι (69’, απέκρουσε ο Αθανασίου) και Ντάουντα (77’, άουτ) και στο φινάλε πανηγύρισε τη δεύτερη εφετινή νίκη του επί του ΠΑΣ στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων».

ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 0-2 (Novasports 1HD)

Γκολ: 31′ Φερνάντεθ, 57′ Ντάουντα

 

 

Κίτρινες κάρτες: Πίρσμαν – Χουχούμης, Ντομίνγκες

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης (58′ Αθανασίου), Σάλιακας, Πήλιος (72′ Ελευθεριάδης), Παντελάκης, Πίρσμαν, Πανουργιάς, Κάστρο, Λώλης, Γροσδάνης (58′ Τριάδης), Κρίζμαν, Παμλίδης.

Απόλλων Σμύρνης (Μάκης Χάβος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Μπρούσιτς, Ρώσση (90’+1 Ρηγόπουλος), Λαγός, Φατιόν, Φερνάντεθ (72′ Βάρκας), Μπεντινέλι (86′ Κιτόκο), Χουχούμης, Ντάουντα (85′ Ιωαννίδης).