Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε την Κυριακή με 2-1 της Βέροιας στη Λεωφόρο, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League και «αναρριχήθηκε» στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, προσπερνώντας τη «βασίλισσα» του Βορρά που έμεινε στους 17.

Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ στο 26′ με πέναλτι του Πράνιτς, που κέρδισε ο Μπεργκ, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 47ο λεπτό με το πρώτο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοναδικό γκολ του συλλόγου της Ημαθίας, που από το 26′ αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μαλόν στη φάση του πέναλτι, το πέτυχε ο Καλτσάς στο 68′.

Ο Παναθηναϊκός έβγαζε αρκετή ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά του ματς και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα πριν ακόμη τη συμπλήρωση του πρώτου 30λεπτου, έχοντας απωλέσει νωρίτερα (8’) μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-0, όταν η μπάλα μετά το κοντινό βολέ του Μπεργκ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καντιμοίρη.

Το πρώτο γκολ των πράσινων προήλθε από πέναλτι: στο 25’ ο Μπεργκ ανατράπηκε από τον Μαλόν μέσα στην περιοχή και ο Πράνιτς από τα 11 βήματα άνοιξε το σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα στην ίδια φάση ο Μαλόν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Κύζα, με αποτέλεσμα η Βέροια να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο υπόλοιπο του αγώνα.

Στο 47ο λεπτό ο Μπεργκ με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του «τριφυλλιού» (2-0), όμως η Βέροια σε ένα… νεκρό σημείο του αγώνα και παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα κατάφερε να μειώσει το σκορ.

Στο 68ο λεπτό ο Καλτσάς εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση της άμυνας των γηπεδούχων και με πλασέ παραβίασε την εστία του Στιλ διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Παναθηναϊκός-Βέροια 2-1

Γκολ: 26′ πεν. Πράνιτς (Παναθηναϊκός), 47′ Μπεργκ (Παναθηναϊκός), 68′ Καλτσάς (Βέροια) 

Κίτρινες: Μπούι (Παναθηναϊκός), Ζέκα (Παναθηναϊκός), Ραούλ Μπράβο (Βέροια), Μπαργκάν (Βέροια)

Κόκκινες: Μαλόν (25′, Βέροια)

Δοκάρια: Μπεργκ (18′ Παναθηναϊκός)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (73′ Καρέλης), Λαγός, Μπεργκ (84′ Δώνης), Ζέκα, Νάνο, Μπούι (63′ Πέτριτς), Μπούρμπος, Πράνιτς.

Βέροια: Καντιμοίρης, Μπράβο, Μπατιόν, Καλτσάς (76′ Εσπάρθα), Όστοιτς, Ντουμίτρου (63′ Μπαργκάν), Μαλόν, Μπαλάφας, Μπεν, Γεωργιάδης (38′ Βάσκες), Καλί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης