Με κορυφαίο τον Μπεργκ, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε δύο ασίστ, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα την Κυριακή από τη Βέροια, επικρατώντας με 3-1 της ομώνυμης ομάδας, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «πράσινοι» με αυτή τη νίκη έφτασε τους 36 βαθμούς και πλέον βρίσκεται ένα πόντο πίσω από τον Ατρόμητο, που έχασε βαθμούς στο «Βικελίδης» (0-0 με τον Άρη), ενώ αντίθετα η «βασίλισσα» του Βορρά παρέμεινε στους 18 και βρίσκεται στην προτελευταία θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Αναστασίου προηγήθηκε μόλις στο 2′ με τέρμα του Κλωναρίδη, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπεν στο 10ο λεπτό.

Το «τριφύλλι» επανέκτησε το προβάδισμα στο 34΄με το τέρμα του Ατζαγκούν, που προήλθε από τη δεύτερη ασίστ του Μπεργκ, ενώ ο τελευταίος από δημιουργός έγινε εκτελεστής στο 68′, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι «πράσινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 2ο λεπτό, με τέρμα του Κλωναρίδη. Η φάση ξεκίνησε με εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Κουτρουμπή, που έβγαλε τον Μπεργκ απέναντι από τον Καντιμοίρη. Ο Σουηδός θέλησε να σιγουρέψει το γκολ και γύρισε τη μπάλα στον σκόρερ, ο οποίος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Αφού στο 4΄ έχασε καλή ευκαιρία με τον Μπεν, ισοφάρισε στο 10΄ σε μία φάση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των παικτών του Γιάννη Αναστασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καπίνο πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Μπεν και στη συνέχεια έτρεξε να προλάβει τη μπάλα πριν βγει κόρνερ. Τη φάση κυνήγησε και ο Βέρτζος, ο νεαρός τερματοφύλακας έπεσε στα πόδια του και ο διαιτητής Λιαχούδης έδειξε το σημείο του πέναλτι, αν και δεν φάνηκε να υπάρχει επαφή. Ο Μπεν αξιοποίησε την «εσχάτη των ποινών» και ισοφάρισε.

Η εξέλιξη αυτή δεν πτόησε τον Παναθηναϊκό, που γρήγορα ξαναπήρε τα «ηνία» και μετέφερε το παιχνίδι προς την περιοχή των γηπεδούχων.

Ο Καντιμοίρης εξουδετέρωσε στο 15΄ το επικίνδυνο φάουλ του Νάνο και ένα λεπτό αργότερα το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπεργκ έφυγε λίγο πάνω από το οριζόνιο δοκάρι. Κι ενώ ο ρυθμός του ματς έδειχνε να πέφτει, οι «πράσινοι» ξαναπήραν το προβάδισμα στο 34΄.

Ο Νάνο έκανε το γέμισμα από αριστερά για το κεφάλι του Μπεργκ, ο Σουηδός έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο επερχόμενος Ατζαγκούν με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι «έγραψε» το 1-2, που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο β΄ μέρος η Βέροια προσπάθησε να βγει μπροστά και απείλησε στο 51΄, με τον Καπίνο και τον Μαρινάκη να προλαβαίνουν τελευταία στιγμή τον Μπεν.

Δύο λεπτά αργότερα, από νέα κεφαλιά-πάσα του Μπεργκ, ο Ρισβάνης αστόχησε σε νέα κεφαλιά από πολύ κοντά, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η καρφωτή κεφαλιά του Μπεργκ στο 65΄, μετά από σέντρα του Ατζαγκούν.

Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» τη νίκη στο 68΄, με τον Μπεργκ αυτή τη φορά να «χρίζεται» σκόρερ.

Προηγήθηκε δυνατό σουτ του Πράνιτς έξω από την περιοχή, ο Καντιμοίρης απέκρουσε με γροθιές αλλά η μπάλα έφτασε στο Νάνο, ο οποίος τροφοδότησε ωραία τον Σουηδό, που αμαρκάριστος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα για το 3-1.

Βέροια-Παναθηναϊκός 1-3

Γκολ: 2′ Κλωναρίδης (ΠΑΟ), 10′ πεν. Μπεν (Βέροια), 35′ Ατζαγκούν (Bέροια), 68′ Mπεργκ (ΠΑΟ)

Κίτρινες: Μπάρμπας, Καλτσάς – Καπίνο, Μπεργκ, Κλωναρίδης

Βέροια: Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Όστοϊτς, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο (62′ Γκονσάλβες), Μπάρμπας, Αποστολόπουλος 62′ Καλτσάς), Μπαρκάν (79′ Κομόλοφ), Γεωργιάδης.

Παναθηναϊκός:
Καπίνο, Κουτρουμπής, Κλωναρίδης (77′ Καρέλης), Λαγός, Μπεργκ (89′ Δώνης), Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (67′ Μπαϊράμι), Νάνο, Ρισβάνης, Πράνιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης