Σε θρίαμβο για την Κέρκυρα εξελίχθηκε ο εντός έδρας αγώνας της με τη Βέροια, για την 20η αγωνιστική της Super League.

Οι Φαίακες, δεν πτοήθηκαν από τη βροχή που δεν σταμάτησε να πέφτει, και φιλοδωρώντας με τέσσερα γκολ 4-0) τη «βασίλισσα» του Βορρά, έφτασε τους 25 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαρκόφσκι με γκολ στο 5ο και στο 17ο λεπτό έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, η οποία ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ στο 22ο λεπτό, μετά το αυτόγκολ του Βεργώνη, με τον Κόντο στο 85΄ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για τον ΑΟΚ.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τους γηπεδούχους, οι οποίοι με γκολ από τα αποδυτήρια, πήραν το προβάδισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαρκόφσκι, αφού έριξε την προειδοποιητική βολή στο 3ο λεπτό (μετά από γύρισμα του Χαβίτο, αστόχησε σε κενή εστία), δύο λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ για τους Φαίακες με σουτ εκτός περιοχής και αφού η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα.

H συνέχεια ανήκε στη Βέροια, που για τα επόμενα 10 λεπτά έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, χωρίς όμως να μπορεί να φτιάξει φάσεις μπροστά από την εστία της Κέρκυρας.

Τελικά, το γκολ πέτυχαν πάλι οι νησιώτες, στο 17΄, με σκόρερ εκ νέου τον 28χρονο Σέρβο, Μάρκο Μαρκόφσκι: Ο Κόντος γύρισε στον Μαρκόφσκι, το πλασέ του οποίου έβγαλε ο Όστοϊτς λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Ο φορ της Κέρκυρας ήταν αυτός που πήγε ξανά πρώτος στην μπάλα και με δεύτερη προσπάθεια την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-0. Και πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο 25λεπτο, το αυτογκόλ του Αλέξανδρου Βεργώνη επέτρεψε στην Κέρκυρα να προηγηθεί με 3-0: Από φάουλ που εκτέλεσε ο Χαβίτο, ο αμυντικός της Βέροιας με το κεφάλι έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Υπό βροχή και με ανέμους υψηλής έντασης συνεχίστηκε το β΄ μέρος στο ΕΑΚ Κέρκυρας. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η Βέροια ήταν πολύ καλή στην επανάληψη και έβαλε την Κέρκυρα στα καρέ της, χωρίς όμως να πετύχει έστω ένα γκολ στις τρεις πολύ καλές ευκαιρίες που δημιούργησε μέχρι το 65΄.

Η πρώτη ήταν στο 46΄ όταν το σουτ από πλάγια θέση του Καλτσά έφυγε άουτ, η δεύτερη ήταν στο 59΄ με πρωταγωνιστή πάλι τον Καλτσά, αλλά έδιωξε ο Σέτκους και η τρίτη σημειώθηκε στο 60΄ όταν ο Βεργώνης πήρε την κεφαλιά, με τον Σέτκους να διώχνει πολύ δύσκολα.

Η Βέροια συνέχισε να βγαίνει στην επίθεση κι αντί να καταφέρει να μειώσει… τελικά δέχτηκε ένα τέταρτο γκολ στο 85΄, αυτή τη φορά μετά από σουτ εκτός περιοχής του Κόντου και την μπάλα να σκάει μπροστά από τον Καντιμοίρη.

Κίτρινες: Μαρκόφσκι, Σιόντης – Αμαραντίδης

Kέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Σιόντης, Ντιμιντρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ναγιάρ (62΄ Παρασκευαϊδης), Χαβίτο, Καρντόζο, Κοντός, Ζορμπάς (88΄ Κουμπούτια), Μαρκόφσκι (82΄ Καϊκούτ)

Βέροια (Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο):
Καντιμοίρης, Αραγονές, Όστοϊτς (46΄ Ντουμίτρου), Μπράβο, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Μπατιόν, Καλτσάς, Μπαργκάν, Μπεν (76΄ Καμπορά), Παυλίδης (46΄ Μπαλάφας)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης