Του Ανδρέα Αθανασούλη

Μπορεί ο Ολυμπιακός να επικράτησε 3-0 του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να σημείωσε μία ιστορική νίκη απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μπορεί η Λαμία να νίκησε τον Απόλλωνα και να ξεκόλλησε από τον… πάτο του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο η 19η αγωνιστική της Super League θα μείνει στην ιστορία για ένα εντυπωσιακό και σπάνιο στατιστικό που ενδεχομένως να συμβαίνει για πρώτη φορά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παιχνίδι ανάμεσα στο Βόλο και τον Παναθηναϊκό, όπου τελικά οι «πράσινοι» επικράτησαν με 2-0 με τα γκολ του Καμπετσή και του Ιωαννίδη οι γηπεδούχοι έγραψαν… ιστορία, καθώς ο Άνχελ Λόπεθ έκανε τρεις αλλαγές με αφετηρία όμως τον ίδιο παίκτη!

Συγκεκριμένα, στο 22’ ο Μπαριέντος πέρασε στο γήπεδο στη θέση του τραυματία Ντεντάκη, ενώ ο Αργεντινός αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο μέρος, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο τη θέση του πήρε ο Κιάκος. Βέβαια, ο Κιάκος αποχώρησε στο 71’ και στη θέση του μπήκε ο Μπάλλας. Έτσι, ο Ντεντάκης πρόλαβε να αγωνιστεί 22 λεπτά, ο Μπαριέντος 27 (μαζί με τις καθυστερήσεις), ο Κιάκος 26 λεπτά και ο Μπάλλας 24 (μαζί με τις καθυστερήσεις). Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι 10 παίκτες που ξεκίνησαν στην ενδεκάδα έβγαλαν όλο το παιχνίδι, καθώς άλλες αλλαγές δεν έγιναν.

Το ρεκόρ της τριπλής αλλαγή από τον Βόλο έφερε αυθόρμητα θύμισες από τον τεράστιο Νίκο Αλέφαντο, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο Άνχελ Λόπες μέχρι ένα σημείο αναγκάστηκε να πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον φαύλο κύκλο. Ο Ντεντάκης αποχώρησε αναγκαστικά καθώς τραυματίστηκε και ο Ισπανός επέλεξε τον Μπαριέντος με δεδομένο ότι ο Βόλος πίεζε για να σκοράρει, ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες. Το γκολ του Καμπετσή στο 42’ άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα και ο Μπαριέντος αποχώρησε στο ημίχρονο -έχοντας επίσης ενοχλήσεις- για να μπει στο γήπεδο ο Κιάκος. Ο τελευταίος δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 59’, ενώ τέσσερα λεπτά νωρίτερα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Χουάνκαρ του Παναθηναϊκού. Στο 65’ ο Ιωαννίδης σημείωσε το 2-0 και έτσι ο Λόπες θέλοντας να αλλάξει εκ νέου τον σχηματισμό του, αλλά και να προφυλάξει τον Κιάκο που… φλέρταρε με δεύτερη κίτρινη τον απέσυρε στον πάγκο, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον επιθετικογενή Γιώργο Μπάλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι ο Βόλος κατέβηκε στον αγώνα με 18 παίκτες και όχι με 20, καθώς εκτός ήταν οι Μπουένο και Νίνης λόγω τραυματισμού, όπως και οι τιμωρημένοι Τέκιο και Σάντσες. Εκτός έμεινε και ο Περέα που παίζει ως δανεικός από τους «πράσινους» και υπάρχει συμφωνία των δύο ομάδων να μην αγωνίζεται στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Με αυτά τα δεδομένα και λόγω «πρότερου έντιμου βίου» ο Ισπανός κόουτς δεν μπορεί να τοποθετηθεί ιδεολογικά σε κάποια ακραία προπονητική σχολή που χαρακτηρίζεται από τις δραστικές και παρορμητικές αλλαγές εν ώρα αγώνα…

Όπως και να έχει η τριπλή αλλαγή αποτελεί ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο το οποίο εάν έχει καταγραφεί στο παρελθόν σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και σε οποιαδήποτε διοργάνωση, χρειάζεται ενδελεχή και εξονυχιστική έρευνα στο μεγάλο βιβλίο της ιστορίας του ποδοσφαίρου για να έρθει στην επιφάνεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης