Με τους βουλευτές του νομού Μαγνησίας, Χρήστο Μπουκώρο, Θανάση Λιούπη και Κωνσταντίνο Μαραβέγια, καθώς και με τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, τον αντιδήμαρχο Θάνο Θεοδώρου και τον νομικό σύμβουλό τους, Πέτρο Καϊμακάμη, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο περιθώριο της επίσκεψής του στον Βόλο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ εφήβων.

Αντικείμενο της, σχεδόν ωριαίας, σύσκεψης τα ανοιχτά ζητήματα αθλητικών υποδομών της περιοχής. Η επαναλειτουργία του ΕΑΚ Βόλου, με έγκριση πίστωσης για προμήθεια εξοπλισμού, πέραν της συνέργειας με το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και το αίτημα περί παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, από το ΤΑΙΠΕΔ στον δήμο Βόλου, όπως συνέβη στο παρελθόν με αντίστοιχες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε άλλους δήμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αυγενάκης επιβεβαίωσε τη διάθεση για συντονισμό και συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους της, σημείωσε τα πλεονεκτήματα της περιοχής για ουσιαστική ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού (αεροδρόμιο, θάλασσα και χιονοδρομικά κέντρα), συμφώνησε για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του ΕΑΚ και δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει στο αίτημα για το Πανθεσσαλικό, καθώς πάγια θέση του είναι ότι κάθε αθλητική εγκατάσταση που μένει αναξιοποίητη, καταστρέφεται. Υπενθύμισε, ωστόσο, πως -σε κάθε περίπτωση- πρέπει να αναζητηθούν «καθαρές λύσεις» και οι όποιες πιθανές συμπράξεις του ιδιωτικού τομέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης