Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε η πρωινή περίοδος της 2ης ημέρας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ, που φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ. Ο Στράτος Νικολαΐδης, στη δισκοβολία ανδρών κατηγορίας 20, με βολή στα 43,90 στην τρίτη προσπάθεια, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο Τυνήσιος Αλ Νασίρ από το 2005 με 40,69 μ.

«Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που ήρθε αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία, έστω κι αν δεν πρόκειται για το αγαπημένο μου αγώνισμα (σ.σ.: σφαίρα). Οι προπονήσεις μου είχαν πάει καλά και τα πρώτα δείγματα γραφής είχαν φανεί στις προπονήσεις. Εκεί είχα ρίξει βολές μεγαλύτερες από τα 45 μέτρα. Σήμερα ήρθε μια βολή κοντά στα 44 μέτρα και, φυσικά, αισθάνομαι πολύ όμορφα» δήλωσε ο Στράτος Νικολαΐδης στο επίσημο site της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αθλητής της Ελπίδας Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει στη σφαιροβολία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον επόμενο μήνα στη Λυών της Γαλλίας, με στόχο να βρεθεί στην πρώτη τριάδα. «Ξέρω ότι μπορώ να έχω βολή που να με φέρει στο βάθρο των νικητών. Είναι το άθλημα που με αντιπροσωπεύει και στο οποίο έχω ρίξει όλο μου το βάρος. Ένα μετάλλιο στη Γαλλία θα με δυναμώσει για τη συνέχεια, αφού από τώρα ονειρεύομαι το Ρίο ντε Τζανέιρο και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Πέρυσι στο Λονδίνο έχασα το μετάλλιο στις λεπτομέρειες. Στο Ρίο δεν θέλω να χάσω την ευκαιρία για μετάλλιο αλλά και για ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Έχω πεισμώσει» είπε σχετικά.

Ο Νικολαΐδης δεν ξέχασε να ευχαριστήσει την Ομοσπονδία αλλά και την Παραολυμπιακή «γιατί παρά την οικονομική στενότητα που υπάρχει στάθηκαν και εξακολουθούν να στέκονται στο πλευρό μας. Μερίδιο από το μετάλλιο αυτό έχουν οι γονείς μου, ο προπονητής μου και οι φίλοι μου που στέκονται πάντα δίπλα μου».

Οι βολές του Νικολαΐδη κατά σειρά ήταν οι εξής: 38,24 μ., 41,65 μ., 43,90 μ., 42,59 μ., άκυρη, 42.31 μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος της 2ης ημέρας, σημειώθηκαν και οκτώ πανελλήνια ρεκόρ, που ήταν τα εξής:
Δίσκος γυναικών 35: Κωνσταντίνα Χριστοδούλη (ΠΑΣΚΑ) 10,46 μ.
Δίσκος γυναικών 20 (U20): Ζωή Μαντούδη (Ελπίδα) 25,86 μ.
Σφαίρα γυναικών 34: Αναστασία Τριανταφυλλίδου (Μέγας Αλέξανδρος) 6,91 μ.
Ακόντιο γυναικών 12: Μαρία Τζάλλα (Πυρσός) 13,08 μ.
4 Χ 400 μ. ανδρών 20: Ελπίδα (Κούσης, Μποζίνης, Δωροδούλης, Καλαϊτζής) 4.16.99
Δίσκος ανδρών 20 (U16): Λεώντιος Στεφανίδης (ΛΣΟ Μακεδόνας) 29,04 μ.
Σφαίρα ανδρών 38: Γιώργος Καλαϊτζής (ΛΣΟ Μακεδόνας) 11,18 μ.
Σφαίρα ανδρών 36: Γιώργος Βαγιανόπουλος (ΛΣΟ Μακεδόνας) 11,21 μ.

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης