Λίγες ημέρες πριν από την εκδίκαση της δολοφονίας της Ρίβα Στίνγκαμπ (4 Ιουνίου), με κατηγορούμενο τον Όσκαρ Πιστόριους, ο Παραολυμπιονίκης κατηγορείται και για φοροδιαφυγή!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «City Press» στη Νότιο Αφρική, ο 26χρονος αθλητής εκτός των άλλων θα πληρώσει και πρόστιμο για φοροδιαφυγή, αφού όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία δεν είχε δηλώσει όλη την περιουσία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν βγει η απόφαση για το αν αφεθεί ελεύθερος ή όχι μέχρι να γίνει το δικαστήριο, ο Πιστόριους αναγκάστηκε να αναφέρει ότι έχει στην κατοχή του επίσης ένα σπίτι στο Γιοχάνεσμπουργκ, ότι τα έσοδά του είναι 630.000 δολάρια το χρόνο, ενώ η ακίνητη περιουσία του φτάνει το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Η οικογένειά του υποστήριξε ότι ο Πιστόριους είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, ενώ ο μάνατζέρ του δήλωσε για το θέμα!

Όπως αναφέρεται, μεγάλο μέρος των εσόδων του Παραολυμπιονίκη προερχόταν από τους χορηγούς, όμως, μετά την ακύρωση των συμβολαίων της ΝΙΚΕ και της Oakley, προφανώς αυτά τα ποσά θα μειωθεί κατά πολύ. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, και ο Πιστόριους προχώρησε τους προηγούμενους μήνες στην πώληση των αγωνιστικών αλόγων που είχε στην κατοχή του, προκειμένου να πληρώσει τα νομικά έξοδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τώρα την κατηγορία που αντιμετωπίζει για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ, οι εισαγγελείς λένε ότι η παρουσία του ενώπιον του δικαστηρίου στις 4 Ιουνίου δεν πρόκειται να διαρκέσει πάνω από 10 λεπτά. Η υπόθεση, όπως όλα δείχνουν, θα αναβληθεί για τον Αύγουστο, έως ότου ολοκληρώσουν την έρευνά τους οι αρχές.

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης