Σ’ ένα αγώνα έξω από τα… καθιερωμένα και τους κανονισμούς του στίβου θα αναμετρηθούν ο «βασιλιάς» των σπριντ, Γιουσέιν Μπολτ και ο πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων, Μο Φάρα.

Ο Βρετανός χρυσός Ολυμπιονίκης στα 5.000 και 10.000μ στο Λονδίνο έκανε πρόσκληση-πρόκληση στον Τζαμαϊκανό σούπερ σταρ σε μια αναμέτρηση τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για αποκλειστικά και μόνο φιλανθρωπικό σκοπό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διατηρεί φιλανθρωπικό ίδρυμα, το ίδιο κι εγώ. Θα ήταν λοιπόν σπουδαίο να τρέξουμε μια διαδρομή για αυτόν τον σκοπό και οι φίλοι του στίβου να ψηφίσουν και να αποφασίσουν σε ποια απόσταση. Είσαι έτοιμος για αυτό; Έλα, ας το κάνουμε…», ήταν τα λόγια του Φάρα προς τον Μπολτ, ο οποίος δέχθηκε σχεδόν αμέσως, παρότι λίγο καιρό πριν είχε απορρίψει παρόμοια πρόταση του πρωταθλητή των 800μ Ντέιβιντ Ρουντίσα.

Η διαδρομή που θα κληθούν να καλύψουν οι δυο τους είναι μεταξύ 600 και 800μ, με τον Τζαμαϊκανό να σχολιάζει: «Θα έχει πλάκα… Θα είναι δύσκολο, εφόσον όμως είναι για φιλανθρωπικό σκοπό θα διασκεδάσουμε και θα το απολαύσουμε. Είμαι έτοιμος για όλα. Τα πάντα είναι πιθανά», είπε ο έξι φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί σε κούρσα μεγαλύτερη των 400μ., παραδέχτηκε όμως ότι προπονείται αρκετά συχνά στην απόσταση των 600μ.

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης