Δύο χρυσά μετάλλια, ισάριθμα ασημένια και ένα χάλκινο ήταν ο απολογισμός για την ελληνική ομάδα στη δεύτερη και τελευταία μέρα του 66ου Βαλκανικού πρωταθλήματος στίβου που διεξήχθη στην πόλη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας.

Στον τελικό του ύψους, η Τόνια Στεργίου με άλμα στα 1.95μ κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμα της, ενώ από εκεί και πέρα η Κατερίνα Κυριακοπούλου που αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού και πέρασε το 1.75μ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο χρυσό ήρθε από τον Παναγιώτη Λάσκαρη, ο οποίος στο άλμα επί κοντώ ήρθε πρώτος με καλύτερη επίδοση στα 5.40μ. Ο Δημήτρης Πατσουκάκης αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού με επίδοση στα 5.20μ.

Τα δύο χρυσά όμως δεν ήταν τα μοναδικά για την ελληνική ομάδα, καθώς στη σφυροβολία η Αγάπη Προσκυνητοπούλου πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση στα 60.63μ, ενώ στην ίδια θέση βρέθηκε και ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης στα 200μ, τερματίζοντας σε χρόνο 21.50.

Μια θέση πιο κάτω βρέθηκε η Ευαγγελία Γαλένη, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μήκος με 6.23μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, η Ελένη Θεοδωρακοπούλου στα 1.500μ πήρε την πέμπτη θέση με 4.22.54 όπως και ο Γιάννης Λουλάς στα 400μ με εμπόδια με χρόνο 53.60. Στο αντίστοιχο αγώνισμα γυναικών η Δήμητρα Φρατζή εγκατέλειψε.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης