Ανακοίνωση – απάντηση σχετικά με τη λίστα της UEFA, που εμπλέκει τον Πανθρακικό στα «ύποπτα» παιχνίδια, εξέδωσε η ομάδα της Κομοτηνής. Ο Πανθρακικός, που υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική, τονίζει ότι δίνει τα παιχνίδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ υπογραμμίζει πως δεν σχετίζεται με «στημένα» παιχνίδια.

Η ανακοίνωση του Πανθρακικού αναφέρει:

«Τις τελευταίες ώρες διαβάζουμε από το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για εμπλοκή της ομάδας του Πανθρακικού στην περιβόητη λίστα που έχει αποστείλει η UEFA στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και περιέχει ύποπτα παιχνίδια των πρωταθλημάτων.

Μάλιστα την σχετική λίστα ανέγνωσε και κατέθεσε την Δευτέρα 26 Απριλίου στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κος Αθανάσιος Πλευρής κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησης χωρίς βέβαια να έχουμε ενημερωθεί από κάποιον επίσημο φορέα αλλά μόνο από τα Μέσα Ενημέρωσης που προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με την Διοίκηση.

Η ομάδα του Πανθρακικού τη φετινή αγωνιστική περίοδο δεν ευτύχησε να επιτύχει τους στόχους της αγωνιζόμενη στο πρωτάθλημα της Super League. Μάλιστα, η πορεία που είχε στο πρωτάθλημα μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάκιστη και αποτελεί μια πραγματικότητα η οποία φαινόταν και στην βαθμολογία. Εξάλλου τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το τόνιζαν συνεχώς στο καθημερινό ρεπορτάζ που πραγματοποιούσαν για την ομάδα μας στις τηλεοράσεις, εφημερίδες, ραδιόφωνα και αθλητικά site.

Παρά τη δυσμενή βαθμολογική θέση της ομάδας, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές σε κάθε αναμέτρηση έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό, έχοντας ως στόχο τους βαθμούς της νίκης αλλά και την προάσπιση του ονόματος και της ιστορίας του Πανθρακικού. Σε πολλά παιχνίδια το κατάφεραν και πήραν τα εύσημα από τον αθλητικό κόσμο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία μιλούσαν για αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα. Σε άλλα παιχνίδια δεν το κατάφεραν και έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο, όχι για την απόδοσή τους αλλά για το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα.

Στην Ελλάδα που ζούμε υπάρχουν πολλά σενάρια, άλλα επιστημονικής φαντασίας και άλλα όχι, υπάρχουν πολλές εικασίες για ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοικήσεις και τελικά αποτελέσματα. Η ομάδα του Πανθρακικού έχει δείξει και έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν εμπλέκεται σε τέτοιου είδους σενάρια, δεν εμπλέκεται σε παιχνίδια στοιχηματικού χαρακτήρα και όσα συμβαίνουν εκτός αγωνιστικού χώρου. Εμείς τα δικά μας τα παιχνίδια τα παίζουμε εντός γηπέδου και αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα.

Βέβαια, στην Ελλάδα που ζούμε υπάρχουν αποφάσεις και καταδίκες πολύ πριν εξεταστούν και αποδεχτούν από τους αρμόδιους φορείς, από τα αρμόδια δικαστικά όργανα. Αυτό αποτελεί μια ελληνική πραγματικότητα».