Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής στον τελικό του ελληνικού Λιγκ Καπ, επικρατώντας στο Τάι Μπρέικ του ΠΑΟΚ, ο οποίος μάλιστα είχε προηγηθεί με 2-0 σετ. Ο τελικός της Ερμούπολης τα είχε πραγματικά όλα, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω και στο έξτρα σετ με 14-10, καταφέρνοντας παρ’ όλα αυτά τη σπουδαία ανατροπή.

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Πιάτσα κατάφεραν να κάνουν σίγουρα την μεγαλύτερη ανατροπή στον συγκεκριμένο θεσμό και μια από τις μεγαλύτερες σε τελικούς στα τελευταία χρόνια, απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο που ωστόσο όταν έδειξε πως είχε το ματς στα χέρια του δεν μπόρεσε να το κρατήσει. Αυτός είναι και ο πρώτος τελικός που κερδίζει ο Ολυμπιακός στην Σύρο, αλλά και ο πρώτος μετά από δύο συνεχόμενους χαμένους από τον ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας ήταν μια πραγματική διαφήμιση για το άθλημα του βόλεϊ, με τις δύο αυτή την στιγμή κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα να προσφέρουν πλούσιο θέαμα ικανοποιώντας τον κόσμο της Σύρου που παρότι ο Φοίνικας αποκλείστηκε από τον τελικό, γέμισαν το κλειστό δημιουργώντας όμορφη ατμόσφαιρα και δείχνοντας πως αγαπάνε όσο λίγοι το άθλημα αυτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης