Σίγουρος ότι οι νεαρές διεθνείς θα έχουν αύριο, απέναντι στην Αργεντινή, την ευκαιρία για «επανεκκίνηση» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης εμφανίστηκε ο τεχνικός της Εθνικής βόλεϊ των Γυναικών, Γιάννης Καλμαζίδης, ο οποίος παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις προσπάθειες της νέας γενιάς του αθλήματος.

Ο προπονητής μας θεωρεί ότι ο ατυχής αγώνας με την Κίνα δεν θα πρέπει να κλονίσει την αυτοπεποίθηση των κοριτσιών, αφού η ποιότητα και το επίπεδο της ασιατικής υπερδύναμης ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν από το άπειρο σε παραστάσεις αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ήταν μόνο η ικανότητα της ομάδας της Κίνας αλλά και ο τελείως διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού της. Ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε με αμάδα από την Ασία και όπως και να το κάνουμε, είναι διαφορετικό το σύστημα και οι ταχύτητες που παίζουν», δήλωσε ο Έλληνας προπονητής.

«Ήταν μεγάλη η δυσκολία για μας. Ειδικά τα πρώτα δύο σετ η ομάδα αιφνιδιάστηκε, έδειξε «σοκαρισμένη» μέχρι να μπορέσει να προσαρμοστεί λίγο και να μειώσει την ταχύτητα του παιχνιδιού τους κάνοντας λίγο καλύτερο σέρβις, δυστυχώς όμως δεν είχαμε την απαραίτητη συνέχεια», συμπλήρωσε.

–Αυτό το «σοκ» των μεγάλων διαφορών και της αμαχητί παράδοσης σε δύο σετ θα επηρεάσει τα κορίτσια;
«Δεν είναι ευχάριστο το να μην μπορείς να αντιδράσεις σε ένα παιχνίδι. Όταν όμως παίζεις σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με συνεχόμενους αγώνες, οφείλεις να αφήνεις πίσω σου αυτά τα συναισθήματα, να βλέπεις το επόμενο παιχνίδι και να προχωράς μπροστά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Παρακολουθήσατε τον αγώνα ανάμεσα στην Πολωνία και την Αργεντινή. Ποια είναι η εικόνα που αποκομίσατε από την επόμενη αντίπαλο της Εθνικής;

«Η Αργεντινή είναι ομάδα που δεν έχει ιδιαίτερα φυσικά προσόντα, είναι όμως πάρα πολύ μαχητική. Έχουν κάποια καλά στοιχεία που τα εκμεταλλεύονται στο έπακρο, όπως τις ακραίες και τη διαγώνιά τους. Έχουν χτυπήματα δυνατά και καίρια, όχι ιδιαίτερα ψηλά, αλλά μάχονται πολύ και κατά συνέπεια είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις μια τέτοια ομάδα, που σε κάθε στιγμή του αγώνα προσπαθεί για το καλύτερο».
–Που θα πρέπει να εστιάσει η Εθνική αύριο;

«Πιο καθοριστικό σημείο θα είναι το παιχνίδι μας σε μπλοκ-άμυνα: αν έχουμε υπομονή να σπάσουμε μπάλες στο μπλοκ και να σηκώσουμε μπάλες γύρω από το μπλοκ στην άμυνα, εκεί νομίζω ότι θα είναι ένα “κλειδί”. Πρέπει να δούμε το παιχνίδι σαν πρόκληση, θέλουμε να κάνουμε μια νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

-Έχουμε τύχη απέναντι στην ομάδα που άφησε πίσω της τη Βραζιλία στη Νότια Αμερική;

«Βεβαίως πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χάνοντας δύο παιχνίδια δεν είναι ό,τι καλύτερο ψυχολογικά, αλλά θεωρώ ότι θα βρούμε τη δύναμη για να το γυρίσουμε, να αντιστρέψουμε το κλίμα και να “πάρουμε το αίμα μας” πίσω».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης