Οι ήττες ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και η ανακοίνωση αποχώρησης του Γιάννη Αρβανίτη ύστερα από 11 χρόνια παρουσίας στην Ένωση ήταν τα γεγονότα της 13ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών.

Η ήττα των «κιτρινόμαυρων» από τον Διομήδη Άργους με 25-27 στο κλειστό του Βύρωνα, εκτός του ότι επέτρεψε στους Πελοποννήσιους να γίνουν φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, αφού ξέφυγαν τρεις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για τον τεχνικό της ΑΕΚ.

«Μας πέταξαν από το Μενίδι με πολιτική παρέμβαση, δεν έχουμε σταθερό γήπεδο για προπόνηση, μία στο ΟΑΚΑ, μία στο “Σπύρου Λούη” με άλλα διαφορές στα δάπεδα. Παίζουμε σε άλλο γήπεδο (κλειστό Βύρωνα) από αυτό που προπονούμαστε και μάλιστα συχνά σε ώρες ακατάλληλες για να κάνεις πρωταθλητισμό, που είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Η ΑΕΚ είναι υπό διωγμό. Αποχωρώ γιατί νιώθω ότι δεν μπορώ να βοηθήσω υπό αυτές τις συνθήκες την ομάδα. Τα ίδια θα έλεγα σήμερα ακόμα και αν κερδίζαμε» τόνισε ο Έλληνας προπονητής.

Ο Φίλιππος Βέροιας νίκησε τη ΧΑΝΘ με 33-27 και έφτασε τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση, μετά την ήττα των Μακεδόνων από τον Δούκα με 23-25, ενώ ο Ποσειδώνας συνέτριψε 38-21 τον Φοίβο Συκεών στο Λουτράκι.

Ο Πανελλήνιος επικράτησε 28-25 του Αρχέλαου και «βλέπει» την πρώτη εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ, ενώ το τέλος του 2015 θα βρει στην πέμπτη θέση τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ, μετά τη νίκη με 26-24 επί του Αερωπού Έδεσσας.

Στην Α1 Γυναικών και στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής η Νέα Ιωνία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και νίκησε 49-24 τον Φιλώτα Φλώρινας, φτάνοντας τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, ενώ η Αναγέννηση Άρτας επιβλήθηκε 29-21 του Αμύντα Αμυνταίου.