"Οι Πρόμαχοι των ποιητών"

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016, 18:27
"Οι Πρόμαχοι των ποιητών"
Η εθελοντική ομάδα των Προμάχων Αλμωπίας στο πλαίσιο σειράς δράσεων πολιτισμού, πραγματοποίησε το έργο που επί εβδομάδες ετοίμαζε με υπομονή και αγάπη.

Στόχος της δράσης, ήταν να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία, αλλά και σε γειτονιές του ιστορικού χωριού, ξυλόγλυπτες πινακίδες με στίχους διάσημων Ελλήνων ποιητών, αλλά και τοπικών ποιητών από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας.

Έτσι μετά από πολλές επαφές, συζητήσεις, συνεννοήσεις και πολύωρες εργασίες, οι γειτονιές του χωριού απέκτησαν ένα χρώμα πολιτισμού, αγάπης και φυσικής ομορφιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποιητές της Αλμωπίας, των οποίων η συνδρομή ζητήθηκε, ανταποκρίθηκαν άμεσα και με πολύ προθυμία, έγραψαν στίχους για το ηρωικό χωριό, χαρίζοντας με τον ποιητικό τους οίστρο, νότες συγκίνησης και περηφάνιας.

Επίσης στις πινακίδες αναγράφονται και στίχοι από νεαρές βραβευμένες ποιήτριες του χωριού, καθώς και στίχοι και τραγούδια από τοπικούς καλλιτέχνες, καθώς και ρήσεις διάσημων ανθρώπων για τους Προμάχους και τους φιλότιμους κατοίκους τους.Οι ποιητές που έγραψαν για τους Προμάχους ήταν:
Δέσποινα Τσουλφαΐδου
Βάσω Ρουμελή
Αλεξάνδρα Ασαλέα
Νάντια Βουκατζή
Μύρων Κομνηνός
Ευάγγελος Τσαβδάρης
Ασημάκης Ασημακόπουλος
Βαγγέλης Μπεγλόπουλος
Γεώργιος Σαμαρτζίδης
Ελένη Σέλκου(Λυμένα Κορδόνια)
Χρήστος Οικονόμου «Γερόλυκος»

Άξιος μνείας είναι και ο στολισμός των χώρων με τενεκεδένιες γλάστρες, οι οποίες βάφτηκαν με πολύχρωμα σχέδια και δίνουν μια γλυκιά ομορφιά στο τοπίο.

Πηγή: http://promahi-nea.blogspot.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016, 20:48