Στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης απαντά από την εφημερίδα VETO ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Διαβάστε την απάντηση στις έμμεσες και άμεσες απειλές του κ. Πάγκαλου περί προσφυγής στη Δικαιοσύνη, σχετικά με αναρτήσεις χρηστών του μπλογκ της zougla.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πείτε ότι την πήρε ο άνεμος…Είναι η περιβόητη φράση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, την οποία ξεστόμισε το βράδυ της κρίσης των Ιμίων κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνομιλίας με το ναύαρχο Λυμπέρη.

Το πολύ συγκεκριμένο ερώτημα που είχε θέσει ο ναύαρχος: «Τι θα κάνουμε με τη σημαία που μας κατέβασαν οι Τούρκοι;» προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών έτυχε μιας ατυχούς απάντησης, η οποία αποτυπώθηκε βαθιά στη μνήμη πολλών Ελλήνων.

Τώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μέσω επιστολής που μας απέστειλε απαιτεί να του δοθούν τα ονόματα των χρηστών που τον στολίζουν σχεδόν καθημερινά από το μπλογκ της ηλεκτρονικής εφημερίδας zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μπλογκ -όπως όλοι γνωρίζουν- παρέχει το πλεονέκτημα της ανωνυμίας στους πολίτες που εκφράζουν -ακραία πολλές φορές, είναι αλήθεια- τη γνώμη τους για πρόσωπα και πράγματα.

Ο κ. Πάγκαλος επιμένει να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα, από τον οποίο δεν έχουν εξαιρεθεί οι περισσότεροι ηγέτες του κόσμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, πολιτικοί, καλλιτέχνες και πολλά δημόσια πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένης και της ταπεινότητάς μου…

Ποτέ κανένας δεν διανοήθηκε να στραφεί εναντίον των πολιτών, απαιτώντας την ηλεκτρονική τους ταυτότητα. Το έπραξε μόνο ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αγνοώντας προφανώς βασικούς κανόνες της επικοινωνίας.

Διαφωνούμε κάθετα με τους υβριστές, πολύ περισσότερο όταν εκείνοι εκμεταλλεύονται το πλεονέκτημα της ανωνυμίας που τους παρέχει το Διαδίκτυο, αλλά αρνούμεθα να παραδώσουμε τα ονόματα πολιτών που έκαναν κατάχρηση της ελευθερίας του μπλογκ.

Δεν θα συνέβαινε το ίδιο εάν ο θιγόμενος ήταν πολίτης της καθημερινότητας και δεν έφερε αξιώματα.

Πολύ περισσότερο όταν ο άμεσα ενδιαφερόμενος, πέρα από το αξίωμα που φέρει, έχει υβρίσει κατά διαστήματα χωρίς συνέπειες συναδέλφους του και σχεδόν το σύνολο της Αριστεράς, ενώ έχει συμπεριφερθεί κατά τρόπο απαξιωτικό προς το εθνικό σύμβολο.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στα έργα και τις ημέρες του κατά τη διάρκεια της παράδοσης του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν στους Τούρκους πράκτορες.

Θεωρούμε ότι τα «κατορθώματά» του είναι περισσότερο υβριστικά από τους ακραίους χαρακτηρισμούς ανώνυμων πολιτών, που καταχρώνται της ελευθερίας ενός μπλογκ, και αρνούμεθα να του παραδώσουμε τα ονόματά τους, με την ελπίδα ότι θα πρυτανεύσουν μέσα του η πολιτική κρίση και η λογική.

Κύριε αντιπρόεδρε της κυβέρνησης, προς αποφυγήν ενός ηλεκτρονικού πολέμου, υποθέστε ότι τις ύβρεις των χρηστών του μπλογκ τις… πήρε ο ίδιος άνεμος…»

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Διαβάστε επίσης:

Ολόκληρη η επιστολή Πάγκαλου στη zougla.gr

Στα χνάρια του… παππού του

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης