Ποια ήταν η μεγάλη έκπληξη στη νέα κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή;

Η απομάκρυνση όσων είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο Βατοπεδίου ως αυτονόητη και αναμενόμενη δεν εξέπληξε κανέναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενδεχόμενη απομάκρυνση του Γιώργου Αλογοσκούφη από το υπουργείο οικονομίας είχε συζητηθεί κι αυτή κατά κόρον, παρ’ ότι εθεωρείτο αμφίβολη και ίσως να αποτελεί τη μοναδική μικρή έκπληξη.

 Η παραμονή της Ντόρας Μπακογιάννη επιβεβλημένη από το εσωτερικό σύστημα ισορροπιών της Ν.Δ, αντισταθμίστηκε από την είσοδο του Αντώνη Σαμαρά κι αυτό όμως είχε συζητηθεί.

Η απομάκρυνση του εξαδέλφου Μιχάλη Λιάπη, ενταγμένη περισσότερο στο επικοινωνιακό κομμάτι παρά στο ουσιαστικό- ένας λιγότερο από την οικογένεια- μάλλον τον ίδιο εξέπληξε και κανέναν άλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ενδιαφέρουσα κίνηση του Καραμανλή ήταν να μην συμπεριλάβει άλλον Μητσοτάκη στην κυβέρνησή του, στέλνοντας το μήνυμα στην οικογένεια ότι δεν ήρθε ή ώρα της, ενώ δυσάρεστη έκπληξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  η τοποθέτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε υφυπουργείο μετά από όσα είχαν δημοσιοποιηθεί τον τελευταίο καιρό για τα οικόπεδα της Μυκόνου κ.α…

Ενδιαφέρουσα χαρακτηρίζεται και η παραμονή του Πάνου Παναγιωτόπουλου εκτός νέου σχήματος, γεγονός το οποίο αποκαλύπτει κάποιες επιφυλάξεις του πρωθυπουργού απέναντι στον κόκκινο Πάνο. Την έντονη παρουσία του τελευταίου, στην πρώτη γραμμή του πυρός για τη στήριξη της κυβέρνησης, ο Καραμανλής περιέργως έδειξε να μην τη λαμβάνει υπ΄όψιν.

Η επάνοδος του Χρήστου Μαρκογιαννάκη στο συγκεκριμένο υπουργείο μάλλον ήταν κι αυτή αναμενόμενη, όπως και η συμμετοχή του Κώστα Γκιουλέκα, επομένως πάμε σε εκλογές με μία από τα ίδια και μοναδική έκπληξη τις αντιδράσεις κάποιων  φιλόδοξων που έμειναν εκτός… νυμφώνος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης